14.4 C
Stekene
vrijdag 2 juni 2023

Kemzeke wordt enkele fietsstraten rijker

KEMZEKE wordt binnenkort enkele fietsstraten rijker. De Stekenestraat – beter bekend als ‘de blauwe wegel’ – is er één van. Dat is meteen goed nieuws voor de vele fietsers die gebruikmaken van het fietspad in de Stekenestraat en zo op een veilige manier kunnen oversteken op het kruispunt ter hoogte van de Dauwstraat. Het is nog even wachten op het aanbrengen van thermoplastische markeringen wat pas kan gebeuren bij minimum 15 graden. In de beginfase zal de politie een oogje in het zeil houden.

Ook de Verbindingslaan wordt een fietsstraat. Zo komt er een verbinding van de F41 (Spoorroute) tot aan het fietspad van de Vlasrootstraat. Tenslotte wordt de verbinding tussen de N403 en de Albrecht Rodenbachlaan in de Habroeckwijk, langs GBS Reynaerdijn en het voetbalplein van SK Kemzeke, eveneens een fietsstraat.

Welke regels gelden in een fietsstraat?

Een fietsstraat is ingericht als een fietsroute en herkenbaar aan het rode wegdek, soms ook een groot fietspictogram. Het begin van de fietsstraat wordt aangeduid met een verkeersbord. Je mag met de auto een fietsstraat inrijden, maar je mag er niet sneller rijden dan 30 km/u. In een fietsstraat mag je met de auto of andere motorvoertuigen geen fietsers inhalen. Wat betreft de fietsers: zij mogen de hele breedte van de rijbaan gebruiken voor zover deze enkel opengesteld is in hun rijrichting en de helft van de breedte langs de rechterzijde als de rijbaan is opengesteld in beide richtingen.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in