12.3 C
Stekene
zaterdag 17 februari 2024

De wereldkeuken vanuit de Meersstraat

MARA Everaert uit de Meersstraat in Stekene nam ruim een jaar de tijd om haar gloednieuw ‘Take Away’ project met heerlijke gerechten uit de wereldkeuken, uit te testen en te verfijnen. Sinds maart 2022 is er ze er helemaal klaar voor en kan u genieten van de eerste box met lekkernijen uit het Midden-Oosten. “Delen is het sleutelwoord, samen aan tafel en genieten.”

Mijn week kan niet beter beginnen. Het is maandagmorgen 11 uur wanneer ik Mara op zoek bij haar thuis. Op tafel staan onweerstaanbare tapas, humusgerechtjes, muhammara met geroosterde paprika en walnoten, labneh een licht gezouten yoghurt met verse tomaatjes, courgettekoekjes, pittige gehaktballetjes van lamsvlees, vers gebakken stukjes stokbrood van de ambachtelijke bakkerij Pain Pure uit Lokeren die nog met speltbrood werkt … “Proef maar, ik heb het speciaal voor jou klaargemaakt.”

Elke maand ‘reist’ Mara naar een uithoek van de wereld om een nieuwe keuken in de kijker te plaatsen. Concreet betreft het een koude box met een instructie van gerechten die nog moeten opgewarmd worden in de (microgolf) oven. “In de tapasmenu zit een 7-tal gerechtjes, daar begin je mee. Daarnaast zijn er drie hoofdgerechten naar keuze, deze maand is dat bijvoorbeeld een linzengerecht met gebakken aubergines of traag gegaard lamsvlees. Tenslotte zijn er nog twee dessertjes, in dit geval een kaasdessertje met mozzarella gewikkeld in een deeg van engelenhaar gezoet met siroop, met daarnaast ook een malabi, een puddingdessert met granaatappelsiroop.”

Passie, ideeën, goesting

Beroepshalve is Mara verkeersleider bij INFRABEL. “Ik werk voltijds, in een volcontinue systeem. Voorlopig doe ik alles nog in bijberoep. Ik kom niet uit de horecawereld, ik wil langzaam groeien, heb nog niet de ervaring om groots uit te pakken. Aan passie, ideeën en goesting ontbreekt het me niet. Ik doe alles alleen, vandaar ook dat ik vraag aan de klanten hier alles te komen ophalen. De eerste bestellingen zijn al de deur uit, ik heb alleen maar enthousiaste reacties ontvangen. De komende maanden staan onder meer de Indische, Mexicaanse, Griekse, Spaanse en Aziatische keuken op het menu. Bestellen kan via: www.mondifood.be , in april staat Magisch India in de picture: smakelijk!

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings