14.9 C
Stekene
donderdag 1 juni 2023

De wereldkeuken vanuit de Meersstraat

MARA Everaert uit de Meersstraat in Stekene nam ruim een jaar de tijd om haar gloednieuw ‘Take Away’ project met heerlijke gerechten uit de wereldkeuken, uit te testen en te verfijnen. Sinds maart 2022 is er ze er helemaal klaar voor en kan u genieten van de eerste box met lekkernijen uit het Midden-Oosten. “Delen is het sleutelwoord, samen aan tafel en genieten.”

Mijn week kan niet beter beginnen. Het is maandagmorgen 11 uur wanneer ik Mara op zoek bij haar thuis. Op tafel staan onweerstaanbare tapas, humusgerechtjes, muhammara met geroosterde paprika en walnoten, labneh een licht gezouten yoghurt met verse tomaatjes, courgettekoekjes, pittige gehaktballetjes van lamsvlees, vers gebakken stukjes stokbrood van de ambachtelijke bakkerij Pain Pure uit Lokeren die nog met speltbrood werkt … “Proef maar, ik heb het speciaal voor jou klaargemaakt.”

Elke maand ‘reist’ Mara naar een uithoek van de wereld om een nieuwe keuken in de kijker te plaatsen. Concreet betreft het een koude box met een instructie van gerechten die nog moeten opgewarmd worden in de (microgolf) oven. “In de tapasmenu zit een 7-tal gerechtjes, daar begin je mee. Daarnaast zijn er drie hoofdgerechten naar keuze, deze maand is dat bijvoorbeeld een linzengerecht met gebakken aubergines of traag gegaard lamsvlees. Tenslotte zijn er nog twee dessertjes, in dit geval een kaasdessertje met mozzarella gewikkeld in een deeg van engelenhaar gezoet met siroop, met daarnaast ook een malabi, een puddingdessert met granaatappelsiroop.”

Passie, ideeën, goesting

Beroepshalve is Mara verkeersleider bij INFRABEL. “Ik werk voltijds, in een volcontinue systeem. Voorlopig doe ik alles nog in bijberoep. Ik kom niet uit de horecawereld, ik wil langzaam groeien, heb nog niet de ervaring om groots uit te pakken. Aan passie, ideeën en goesting ontbreekt het me niet. Ik doe alles alleen, vandaar ook dat ik vraag aan de klanten hier alles te komen ophalen. De eerste bestellingen zijn al de deur uit, ik heb alleen maar enthousiaste reacties ontvangen. De komende maanden staan onder meer de Indische, Mexicaanse, Griekse, Spaanse en Aziatische keuken op het menu. Bestellen kan via: www.mondifood.be , in april staat Magisch India in de picture: smakelijk!

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in