10.9 C
Stekene
vrijdag 2 juni 2023

Belgisch Kampioenschap ‘suppen’ op de Stekense Vaart

Vandaag vond het Belgisch Kampioenschap Ultra Distance (42 km) suppen plaats met start en aankomst aan de Tragel in Stekene. Suppen staat voor een soort van ‘surfen’ op een surfboard waarbij je voortbeweegt met een paddel. Alles draait om kracht, beweeglijkheid en evenwicht.

FOTO: bever

Deze morgen stonden 32 deelnemers uit België, Nederland en Frankrijk klaar voor een marathon op het water richting Lokeren langs onder meer de Stekense Vaart en de Moervaart, met een tussenstop in de buurt van het Keysershof in Sinaai. De Nederlandse deelnemers hadden zich verwacht aan ‘rechte kanalen’ maar waren zeer onder druk van het prachtige landschap, een pure promotie voor Toerisme Stekene.

FOTO: bever

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in