13.4 C
Stekene
donderdag 1 juni 2023

Kinderopvang in Stekene heeft er genoeg van

Met de slogan #9isteveel laat de kinderopvang in Stekene en de rest van de kinderopvang in Vlaanderen weten dat ze er genoeg van hebben. Terwijl heel wat collega’s hun stem laten horen op een protestbijeenkomst in Gent kozen alle kinderopvanginitiatieven uit Stekene, met daarbij ook Jan Sleeckx en zijn vrouw Kim Rooms van De Kemelkes in Kemzeke, ervoor om hun kinderdagverblijf open te houden. Op die manier blijven ouders, baby’s en peuters niet in de kou staan. Jan en Kim ondersteunen de actie voluit en leggen uit wat de eisen zijn.

“In de eerste plaats willen we een gelijke subsidiëring met gelijke kansen voor elke organisator. Door het huidige systeem van subsidiëring is er een ongelijke concurrentiestrijd tussen de verschillende aanbieders van kinderopvang. Daarnaast wensen we een structurele oplossing voor de hoge werkdruk, nu vangt één begeleider 9 baby’s en peuters op. Ons takenpakket varieert van verschonen, eten bereiden, poetsen, te slapen leggen tot activiteiten organiseren. Met 9 kinderen per begeleider kunnen we niet voldoende kwaliteit bieden.”

Daarnaast is een ‘gelijk en eerlijk loon’ voor gelijk ‘hart’ werk een bijkomende eis. “Voorts willen we een betaalbare opvang voor iedere ouder. Tenslotte vragen we om een vernieuwde werking van de inspectie en handhaving in onze sector.”

Het Lokaal Overleg Kinderopvang – Beerke, Gezinsbond Stekene, Zevende Hemel, Ferm kinderopvang en de Kemelkes – ondersteunt de actie net als de gemeente Stekene.

Facebook: https://www.facebook.com/Lokaal-Overleg-Kinderopvang-Stekene-885597548251521/

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in