20.8 C
Stekene
donderdag 20 juni 2024

Klein nieuws uit Groot-Stekene

De week van de poëzie ligt nog maar net achter de rug of ik bots met mijn favoriete tweewieler – meer dan 50.000 km op de teller – op een poëtisch drieluik waarvan de teksten geverfd op metershoge witte lakens. De Nobelprijs voor literatuur zullen de auteurs wellicht nooit winnen maar hun rijmelarij is meer dan verdienstelijk. Wat dacht u van: ‘Fliep Fliep hoera, varken – alapca, onze vogel 50 – maf schaap is de preut af.’ Probeer hier als buitenstaander maar een touw aan vast te knopen. Een laken verder volgt al wat meer verduidelijking: ‘Bakker is nu boer, ovens staan stil, Filip Ilse Alpaca van bil.’

FOTO: bever

Mijn grijze hersencellen draaien overuren, gelukkig komt Ilse de vrouw des huizes aanlopen, één van de hoofdpersonen van het poëtisch gebeuren. Ilse en Filip – mijn euro begint stilaan te vallen – zijn de beste bakkers van Kemzeke en tout court van het ganse Waasland. Nog maar een dag geleden heb ik op de 62ste verjaardag van mijn fantastische madam een goddelijke halve taart soldaat gemaakt, geproduceerd bij Filip en Ilse. Het derde luik laat niets aan de verbeelding over: “Hert, ree of everzwijn bij dezen bakker mag de brouwer er zijn, hij wordt Abraham, zuipen met hem = lam.” Hoe dan ook: gefeliciteerd Filip!

FOTO: bever

Wat verder op de Heirweg een voortuin vol kunstwerken. Een hele tijd stond er een hert in brons geparkeerd maar dat vond een nieuw onderkomen in Zonnebeke, vertelt Peter Willaert bestuurder van Intermassa. Peter en zijn vrouw Wendy kopen kunstwerken op en trachten een nieuwe eigenaar te vinden. Blikvanger is momenteel een monumentale paardensculptuur samengesteld uit auto-onderdelen, met op de zijkant 2 roodgelakte nuances. Wanneer u de Heirweg passeert: dit paard kan van u worden, heeft geen krachtvoer, gras of suikerklontjes nodig.

FOTO: bever

In de Polken een confrontatie met een onuitroeibaar probleem: eigenaar zaait gazon maar ziet zijn voortuin keer op keer vernield door voorbijrazende wagens die, omwille van de smalle weg, uitwijken en de beloftevolle grassprietjes meteen weer naar de verdommenis helpen. Doortastende eigenaars leggen kasseien op het gazon of voorzien ze van – al dan niet verlichte – houten paaltjes. Geen chauffeur die dan nog over deze kasseien of paaltjes scheurt. Hier, in de Polken, staat als alternatief een bordje, weggeplukt uit de week van poëzie: “Ik doe mijn best om te groeien.” Sam Gooris hoeft hier de eerste maanden nog niet langs te komen…

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings