11.8 C
Stekene
zondag 4 juni 2023

Klein nieuws uit Groot-Stekene

*Stt… een stiltetuin bij Vrije Basisschool 7-Sprong in Kemzeke

Soms hebben kinderen nood aan een plek waar ze tot rust kunnen komen, waar ze even op zichzelf kunnen zijn, ver van het lawaai en de drukte van de speelplaats. Daarom ontwikkelde Vrije Basisschool 7-srong een heuse ‘stiltetuin’.

“Even aan de hectiek ontsnappen en rust brengen in het hoofd, sommige kinderen van onze school hebben daar nood aan,” vertelt Davy Herremans, directeur van de school. “Op een terrein van 350m² op onze site voltooiden we recent een stiltetuin, de firma Bjorn Pletinck uit Stekene voerde de werken uit.”

FOTO: bever

In de stiltetuin gingen 200 bloembollen de grond in, staan er groentebakken van gerecycleerd hout waar kinderen groenten kunnen telen, werden diverse fruitbomen geplant waaronder een moerbei, conference perenboom, jonagold appelboom en een eierpruimenboom. Ook een bijenhotel maakt deel uit van de stiltetuin.

*Mysterie van Stekene: ‘omgekeerd verstoppertje’ in de Cedronbeekstraat in Stekene

Gekker moet het niet worden: in de Cedronbeekstraat hangt er een enveloppe met de tekst ‘omgekeerd verstoppertje’ aan één van de boompjes die de straat kleur geeft.

FOTO: bever

‘Omgekeerd verstoppertje’ is precies het tegenovergesteld van het ‘klassieke’ verstoppertje. Waar bij verstoppertje de zoeker alle spelers één voor één moet zoeken is dat bij deze variant andersom. Alle spelers zoeken slechts één persoon die zich verstopt heeft. Begint het te kriebelen en bent u in deze coronatijden op zoek zijn naar een ontspanning in de buitenlucht: dan kan u nog kiezen uit Dierentikkertje, Heksenspel, Olifantentikkertje, Poorttikkertje, 10 tellen in de rimboe en Diamantroof. Veel plezier!

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in