5.8 C
Stekene
zaterdag 20 april 2024

Frituur De Stuif, goudgeel genieten in Kemzeke

‘DUBBELE friet met mayo, twee berepoten, drie loempia’s, potje Andalouse, portie verse goulash en twee garnaalkroketten’… Het is vrijdagavond iets voor 17 uur, de eerste online bestellingen stromen binnen bij Frituur De Stuif in Kemzeke, de start van alweer een topavond goed voor 155kg aardappelen. Uitbaatster Kelly Van hoogendorp is helemaal klaar om erin te vliegen. Gazet Van Stekene mocht een frietje te komen stekken, dat laten wij ons geen twee keer zeggen…

Frituur De Stuif aan de Stuyvenberg op hoek van de N403 is al jaren een culinair huis van vertrouwen. Eerst met Herman en Tilly, later met Ilse en Raymond, al enkele jaren zwaait Kelly de scepter. ‘Ik zat op de koksschool in Lokeren, vanaf mijn veertiende alle mogelijke baantjes in de horeca, daar ligt mijn passie. En toch maakte ik op een gegeven moment de overstap naar de thuisverpleging, zeven jaar was ik actief bij het Wit-Gele Kruis in Stekene.’

Als ik iets onderneem, dan ga ik er volledig voor

Bloed kruipt waar het niet gaan kan, heimwee naar de horeca stak de kop op en op 1 april 2019 bakte Kelly haar eerste frietjes in De Stuif. ‘Ik had er zoveel zin, wist perfect wat ik wou. Als ik iets onderneem dan ga ik er volledig voor, mijn klanten moeten met een dikke smile naar buiten stappen.’

Ossewit

Voor Kelly start alles met perfect gebakken frietjes. ‘Ik gebruik ossewit, zorgt voor een onvergelijkbare smaak, doet denken aan de ouderwets lekkere frietjes uit grootmoeders keuken. Van een lokale leverancier neem ik mijn verse aardappelen af, altijd Bintjes, de beste patat die er is. Ik opteer voor middelgrote frieten, 9mm breed. Voorbakken op 130 à 135°, afbakken op 135 à 150°’

Ook het interieur van De Stuif zette Kelly volledig naar haar hand. ‘Mijn frituur moet een gezellige, huiselijk sfeer uitstralen, klanten voelen zich welkom. We gaven alles een fris kleurtje, investeerden in lichtborden en hoge, tijdloze tafels waar gasten even kunnen wachten of hun frietjes opeten.’

Met zijn fantastische ligging aan de baan Sint-Niklaas/Hulst en parkeerplaats voor de deur, lokt De Stuif al lang niet meer alleen Kemzekenaren.  ‘Klanten komen van heinde en ver, van de ‘vaste’ klanten ken ik exact hun smaak en voorkeur. Je kan ter plaatse bestellen of online, steeds meer mensen kiezen voor de tweede optie.’

FOTO: bever

De Stuif is zeer actief op Facebook en Instagram, het communicatiemedium bij uitstek en de plaats om acties te promoten. ‘Wij zijn open van donderdag tot en met maandag, de rest van de week heb ik nog van alles te doen, verveling is er niet bij. Ben nog geen dag zonder goesting gaan werken, een klapje met de klanten, eens lachen tussen het zweten door, de tijd vliegt iedere keer voorbij.’

Mijn frietjes smaken heerlijk zoals altijd, met een Jupiler erbij is deze jongen helemaal tevreden, volgende week vrijdag ben ik weer van de partij. Goudgeel genieten dat doe je in Kemzeke, bij Frituur De Stuif.


DE GAZET WORDT GESPONSORD DOOR

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings