21.1 C
Stekene
zaterdag 3 juni 2023

Frituur De Stuif, goudgeel genieten in Kemzeke

‘DUBBELE friet met mayo, twee berepoten, drie loempia’s, potje Andalouse, portie verse goulash en twee garnaalkroketten’… Het is vrijdagavond iets voor 17 uur, de eerste online bestellingen stromen binnen bij Frituur De Stuif in Kemzeke, de start van alweer een topavond goed voor 155kg aardappelen. Uitbaatster Kelly Van hoogendorp is helemaal klaar om erin te vliegen. Gazet Van Stekene mocht een frietje te komen stekken, dat laten wij ons geen twee keer zeggen…

Frituur De Stuif aan de Stuyvenberg op hoek van de N403 is al jaren een culinair huis van vertrouwen. Eerst met Herman en Tilly, later met Ilse en Raymond, al enkele jaren zwaait Kelly de scepter. ‘Ik zat op de koksschool in Lokeren, vanaf mijn veertiende alle mogelijke baantjes in de horeca, daar ligt mijn passie. En toch maakte ik op een gegeven moment de overstap naar de thuisverpleging, zeven jaar was ik actief bij het Wit-Gele Kruis in Stekene.’

Als ik iets onderneem, dan ga ik er volledig voor

Bloed kruipt waar het niet gaan kan, heimwee naar de horeca stak de kop op en op 1 april 2019 bakte Kelly haar eerste frietjes in De Stuif. ‘Ik had er zoveel zin, wist perfect wat ik wou. Als ik iets onderneem dan ga ik er volledig voor, mijn klanten moeten met een dikke smile naar buiten stappen.’

Ossewit

Voor Kelly start alles met perfect gebakken frietjes. ‘Ik gebruik ossewit, zorgt voor een onvergelijkbare smaak, doet denken aan de ouderwets lekkere frietjes uit grootmoeders keuken. Van een lokale leverancier neem ik mijn verse aardappelen af, altijd Bintjes, de beste patat die er is. Ik opteer voor middelgrote frieten, 9mm breed. Voorbakken op 130 à 135°, afbakken op 135 à 150°’

Ook het interieur van De Stuif zette Kelly volledig naar haar hand. ‘Mijn frituur moet een gezellige, huiselijk sfeer uitstralen, klanten voelen zich welkom. We gaven alles een fris kleurtje, investeerden in lichtborden en hoge, tijdloze tafels waar gasten even kunnen wachten of hun frietjes opeten.’

Met zijn fantastische ligging aan de baan Sint-Niklaas/Hulst en parkeerplaats voor de deur, lokt De Stuif al lang niet meer alleen Kemzekenaren.  ‘Klanten komen van heinde en ver, van de ‘vaste’ klanten ken ik exact hun smaak en voorkeur. Je kan ter plaatse bestellen of online, steeds meer mensen kiezen voor de tweede optie.’

FOTO: bever

De Stuif is zeer actief op Facebook en Instagram, het communicatiemedium bij uitstek en de plaats om acties te promoten. ‘Wij zijn open van donderdag tot en met maandag, de rest van de week heb ik nog van alles te doen, verveling is er niet bij. Ben nog geen dag zonder goesting gaan werken, een klapje met de klanten, eens lachen tussen het zweten door, de tijd vliegt iedere keer voorbij.’

Mijn frietjes smaken heerlijk zoals altijd, met een Jupiler erbij is deze jongen helemaal tevreden, volgende week vrijdag ben ik weer van de partij. Goudgeel genieten dat doe je in Kemzeke, bij Frituur De Stuif.


DE GAZET WORDT GESPONSORD DOOR

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in