13 C
Stekene
donderdag 20 juni 2024

Jonge ondernemers: Emilie’s Boutique in Kemzeke

DE Regentiestraat in Kemzeke, een stijlvol herenhuis uit 1905 vakkundig omgetoverd tot ‘Emilie’s Boutique’. Jonge onderneemster Emilie Melis (26) wil vrouwen met een maatje meer laten stralen en zich goed laten voelen in hun kleding.

Emilie, van opleiding vastgoedmakelaar, winkelt graag en heeft een zwak voor mooie kleding. ‘Uit ervaring weet ik dat er maar zeer weinig winkels zijn die grote maten verkopen. Vaak opteren ze dan nog voor een specifieke stijl die niet bij iedereen in de smaak valt of ze stoppen bij maat 50 of 52. Op deze manier worden vrouwen met een grotere maat uitgesloten.’

Emilie verkoopt kleding vanaf maat 42/44 tot en met maat 54/56, van enkele merken is een bestelling tot en met maat 58/60 mogelijk. ‘Kledingwinkels met kleinere maten kunnen zich makkelijker een specifieke doelgroep permitteren dan een winkel voor grote maten. Ik maak het verschil door een gevarieerd aanbod met verschillende stijlen en prijsklassen. Ik kies voor een jonge collectie, niet meer die ouderwetse en oversized donkere kledij met een gigantische bloemenprint op.’

De tijd dat een vrouw van middelbare leeftijd zich ouderwets kleedt is al lang verleden tijd

Dit betekent niet dat Emilie enkel jongere klanten aantrekt. ‘De tijd dat een vrouw van middelbare leeftijd zich ouderwets kleedt is al lang voorbij. Ook deze vrouwen dragen liefst modieuze kleding waarin ze zich goed voelen.’

FOTO: bever

Eigen ervaringen bij samenstelling collectie

Vooraf deed Emilie een beperkt ‘marktonderzoek’, waar winkels met grote maten gevestigd zijn en welke merken ze verkopen. ‘Mijn eigen ervaringen waren een rode draad bij het samenstellen van de collectie. Zo kwam ik bij merken terecht als ‘my true me’ van Tom tailor, xandres gold, Only caramkoma, Vero moda curve, yesta en Brax. Mijn voorraad is eerder beperkt, van sommige merken heb ik wel meerdere maten extra in stock.’

Voorlopig werkt Emilie nog niet met een webshop. ‘Stapje voor stapje, op termijn zal dit hoogstwaarschijnlijk volgen. Wel post ik regelmatig foto’s van de kleding op social media, mensen die iets interessant zien kunnen mij altijd contacteren.’

Huiselijke sfeer

De overgrootvader van Emilie liet het huis bouwen begin twintigste eeuw, bijna alle elementen zijn nog volledig origineel. De grootste troef is vooral de huiselijke sfeer. ‘Je hebt niet het gevoel in een grote ketenwinkel te zijn als zoveelste klant. Ik wil mensen in een ongedwongen sfeer laten rond snuisteren en advies geven waar nodig. Het pand ademt de nodige discretie waardoor elke vrouw zonder gêne kan rondlopen. Bovendien beschikken we over een eigen parking.’

Het pand ademt de nodige discretie uit waardoor elke vrouw zonder gêne kan rondlopen

‘Emilie’s Boutique’ opende de deuren begin september 2021. ‘De eerste weken waren redelijk kalm, de afgelopen periode begint het echt wel goed te draaien. Naast de social media heb ik flyers laten bedelen in Kemzeke, Stekene en omliggende gemeenten en adverteerde ik in de Zondag en het Zeeuws advertentieblad. Dat heeft zijn uitwerking niet gemist want heel wat dames, van ver buiten Kemzeke, hebben de weg naar mijn winkel gevonden.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings