14.4 C
Stekene
vrijdag 2 juni 2023

Jonge ondernemers: Emilie’s Boutique in Kemzeke

DE Regentiestraat in Kemzeke, een stijlvol herenhuis uit 1905 vakkundig omgetoverd tot ‘Emilie’s Boutique’. Jonge onderneemster Emilie Melis (26) wil vrouwen met een maatje meer laten stralen en zich goed laten voelen in hun kleding.

Emilie, van opleiding vastgoedmakelaar, winkelt graag en heeft een zwak voor mooie kleding. ‘Uit ervaring weet ik dat er maar zeer weinig winkels zijn die grote maten verkopen. Vaak opteren ze dan nog voor een specifieke stijl die niet bij iedereen in de smaak valt of ze stoppen bij maat 50 of 52. Op deze manier worden vrouwen met een grotere maat uitgesloten.’

Emilie verkoopt kleding vanaf maat 42/44 tot en met maat 54/56, van enkele merken is een bestelling tot en met maat 58/60 mogelijk. ‘Kledingwinkels met kleinere maten kunnen zich makkelijker een specifieke doelgroep permitteren dan een winkel voor grote maten. Ik maak het verschil door een gevarieerd aanbod met verschillende stijlen en prijsklassen. Ik kies voor een jonge collectie, niet meer die ouderwetse en oversized donkere kledij met een gigantische bloemenprint op.’

De tijd dat een vrouw van middelbare leeftijd zich ouderwets kleedt is al lang verleden tijd

Dit betekent niet dat Emilie enkel jongere klanten aantrekt. ‘De tijd dat een vrouw van middelbare leeftijd zich ouderwets kleedt is al lang voorbij. Ook deze vrouwen dragen liefst modieuze kleding waarin ze zich goed voelen.’

FOTO: bever

Eigen ervaringen bij samenstelling collectie

Vooraf deed Emilie een beperkt ‘marktonderzoek’, waar winkels met grote maten gevestigd zijn en welke merken ze verkopen. ‘Mijn eigen ervaringen waren een rode draad bij het samenstellen van de collectie. Zo kwam ik bij merken terecht als ‘my true me’ van Tom tailor, xandres gold, Only caramkoma, Vero moda curve, yesta en Brax. Mijn voorraad is eerder beperkt, van sommige merken heb ik wel meerdere maten extra in stock.’

Voorlopig werkt Emilie nog niet met een webshop. ‘Stapje voor stapje, op termijn zal dit hoogstwaarschijnlijk volgen. Wel post ik regelmatig foto’s van de kleding op social media, mensen die iets interessant zien kunnen mij altijd contacteren.’

Huiselijke sfeer

De overgrootvader van Emilie liet het huis bouwen begin twintigste eeuw, bijna alle elementen zijn nog volledig origineel. De grootste troef is vooral de huiselijke sfeer. ‘Je hebt niet het gevoel in een grote ketenwinkel te zijn als zoveelste klant. Ik wil mensen in een ongedwongen sfeer laten rond snuisteren en advies geven waar nodig. Het pand ademt de nodige discretie waardoor elke vrouw zonder gêne kan rondlopen. Bovendien beschikken we over een eigen parking.’

Het pand ademt de nodige discretie uit waardoor elke vrouw zonder gêne kan rondlopen

‘Emilie’s Boutique’ opende de deuren begin september 2021. ‘De eerste weken waren redelijk kalm, de afgelopen periode begint het echt wel goed te draaien. Naast de social media heb ik flyers laten bedelen in Kemzeke, Stekene en omliggende gemeenten en adverteerde ik in de Zondag en het Zeeuws advertentieblad. Dat heeft zijn uitwerking niet gemist want heel wat dames, van ver buiten Kemzeke, hebben de weg naar mijn winkel gevonden.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in