18.6 C
Stekene
zondag 16 juni 2024

De Stekense Snuffelhond traint op speuren, gehoorzaamheid en verdedigingswerk

DE Stekense Snuffelhond in de Huikstraat aan het fietspad richting Klein-Sinaai, is een sympathieke vereniging waar honden en hun baasjes welkom zijn om trainingen te volgen en wedstrijden te betwisten. Oprichter en bezieler Aeron Dullaert heeft één grote wens. ‘Onze huidige locatie in het groen is prachtig maar helaas ook beperkt in ruimte. Een grotere plek is meer dan welkom.’

De Stekense Snuffelhond startte zijn activiteiten eind 2010, het huidige bestuur bestaat uit drie gemotiveerde bestuursleden. ‘We waren een groepje vrienden die het leuk vonden om te trainen met honden. Ik kreeg mijn opleiding tot instructeur gehoorzaamheid en pakwerk in Duitsland in een Rottweilerclub, en ben gebrevetteerd voor de Koninklijke Unie Sint-Hubertus. Wij zijn tevens aangesloten bij de Koninklijke Club Sint-Hubertus, het nationale africhtingsverbond.’

Leden kunnen trainingen volgen binnen drie disciplines: speuren, gehoorzaamheid en verdedigingswerk. ‘Wij volgen hierbij de internationale reglementen, zijn gelimiteerd in passen en afstanden. Honden moeten alles snel en zo correct mogelijk uitvoeren. Bij het pakwerk bijten ze in een vaste mouw. Niet alle honden passen binnen dit programma, het ‘pakwerk’ is weggelegd voor Mechelaars, herdershonden en Rottweilers. We evolueerden de voorbije jaren tot een club waar alle gebruikershondenrassen welkom zijn.’

Wedstrijden

De Stekense Snuffelhond kan jaarlijks een aantal wedstrijden organiseren. ‘Naast het sportieve element proberen we van deze dagen gezellige bijeenkomsten te maken, waarbij onderlinge steun en sportiviteit centraal staan. We richten bovendien fok- en rastesten in die draaien om gedrag en belastbaarheid. Op 11 december 2021 organiseren wij de Grote Prijs van België voor Rottweilers.’

Nood aan trainingsvelden

De vraag naar trainings- en opleidingsvelden is groot

‘We tellen 22 leden die jaarlijks 70 euro lidgeld betalen, trainingen – op dinsdag, donderdag en zaterdag – zijn hierbij inbegrepen. Onze leden komen niet alleen uit Stekene maar ook uit de wijdere regio, tot zelfs over de taalgrens. We zitten op onze limiet door de beperkte oppervlakte van ons terrein dat wij huren van de Wase Landmaatschappij. Het huurcontract wordt jaar na jaar verlengd, maar wij weten dat er hier op termijn een uitbreiding komt van de achtergelegen wijk. Op dat moment zullen we zeker moeten verhuizen. Onze kantine is totaal verouderd en dringend aan renovatie toe.’

FOTO: De Stekense Snuffelhond

Ook in Stekene neemt het aantal honden fors toe. ‘Ik heb geen idee over exacte getallen maar het zijn er ongetwijfeld enkele duizenden. De vraag naar trainings- en opleidingsterreinen is groot. Wij zijn in gesprek met de gemeente Stekene maar voorlopig nog zonder resultaat. Idealiter zouden wij over terrein willen beschikken van 100 x 60 meter, met ook ruimte voor een kantine. We hopen dat er binnenkort een oplossing uit de bus komt. Dit zou Stekene ook op de kaart van de hondenliefhebbers zetten.”

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings