17.1 C
Stekene
maandag 17 juni 2024

Dit jaar 11 nieuwe gemachtigd opzichters opgeleid in Stekene

GEMACHTIGD opzichters, je kan er niet naast kijken met hun reflecterend verkeersbord, een tricolore armband en een fluo hesje. Stekense scholen doen er al jarenlang een beroep op als ondersteuning voor de verkeersveiligheid en –leefbaarheid. Een infocampagne met flyers, een artikel in het gemeentelijk infoblad, website en facebook resulteerde dit jaar in 11 nieuwe opgeleide gemachtigd opzichters. Vier ervan volgden een opfrissingscursus.

Patrick Geers, Dienstverantwoordelijke mobiliteit bij de gemeente Stekene is blij dat heel wat vrijwilligers zich aanmelden. ‘De vraag is groot. Binnen iedere school zijn leerkrachten gemachtigd om deze taak op zich te nemen. Ze doen dit meestal in de nabijheid van de schoolpoort. Maar iets verderop, op de schoolroute, is het minder evident om ze te plaatsen. Met een pool van vrijwilligers kunnen we roteren als het nodig is.’

Verkeer stilleggen

Een gemachtigd opzichter mag het verkeer stilliggen om een groep kinderen, scholieren, bejaarden of personen met een handicap te laten oversteken. ‘Ze mogen ook verbieden om deze groepen over te laten steken zolang het verkeer niet stilstaat of zolang de verkeersomstandigheden niet optimaal veilig zijn. Ze mogen eveneens aanwijzingen geven.’

Korte opleiding

De opleiding duurt ongeveer een klein uurtje

Iedereen die minstens 18 jaar is kan gemachtigd opzichter worden, de gemeente zorgt voor een gepaste verzekering. Van zodra 10 geïnteresseerden zich melden is er een mogelijkheid tot een korte opleiding. ‘De opleiding duurt ongeveer een klein uurtje. Iedere deelnemer krijgt een infobundel mee. De opleiding bestaat uit een theoretisch klassikaal gedeelte en een praktisch gedeelte op het terrein.’

De dienstverantwoordelijke mobiliteit staat in voor het theoretisch gedeelte, de inspecteur van de politie verzorgt het praktische gedeelte. ‘Van zodra beiden onderdelen gevolgd, maken we een machtiging op en mogen ze hun taak uitvoeren. Vrijwilligers zijn nog steeds van harte welkom!’

Meer info: www.stekene.be

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings