10.7 C
Stekene
donderdag 1 juni 2023

vzw Nathumani bouwt aan zorgboerderij in de Kwakkelstraat

MET vzw Nathumani creëert Tanja Virang (48) en dochter Eve (25) een belevenishoeve/ zorgboerderij in de Kwakkelstraat. ‘Dieren en mensen met een rugzak bij elkaar, dat is ons doel.’

Nathumani staat voor Nature, Human en Animal (natuur, mens en dier). ‘Wij maken een verbinding tussen mens, dier en natuur. Wij zitten allemaal in hetzelfde schuitje maar raakten de verbondenheid met elkaar kwijt. Wij leven niet meer op een natuurlijk ritme, krijgen ook teveel prikkels binnen. Natuur en dieren kunnen mensen terugbrengen tot zichzelf. Onze zorgboerderij willen we bevolken met onder meer konijnen, kippen en geiten. Achteraan komt een grote moestuin, we zullen ook eetbare paddenstoelen en oesterzwammen telen.’

Kwetsbare groepen

We willen de interactie tussen mensen en hun omgeving herstellen

Tanja en Eve vestigden zich enkele maanden geleden in de Kwakkelstraat. Naast hun huis beschikken ze over een stuk grond van circa 2.500 m² met een weids uitzicht. “We willen, stap voor stap, een zorgboerderij uitbouwen. Onze doelgroep zijn kwetsbare mensen in de ruimste zin van het woord. Er komen momenten voor ons allemaal waarbij we het moeilijk hebben. Mensen met een burn-out, een beperking, langdurig werklozen, ouderen zijn van harte welkom net als scholen, kinderen. We trachten de interactie tussen mensen en hun omgeving te herstellen.’

Vrijwilligers

Tijdens een open deur dag, eind juli, kregen buren de kans om kennis te maken met het project. ‘Nu is het moment om nieuwe stappen te zetten, contacten te leggen en ons netwerk verder uit te bouwen. We zoeken naar sponsors die ons project ondersteunen zowel financieel als materieel. Eén grote sponsor helpt ons al op verschillende manieren, onder meer door het schenken van biologische dierenvoeding. Er is heel wat in beweging, we starten binnenkort een crowdfunding op.’ Nathumani is ook op zoek naar vrijwilligers. ‘Het is wel moeilijk om ze te vinden. We kijken uit naar vrijwilligers met creatieve ideeën, mensen die plezier vinden in tuinwerk of die administratief onderlegd zijn.’

Holistische benadering

‘De basis van Nathumani is een holistische visie op mens, dieren en natuur. Als begeleidster in de zorgsector bouwde ik een ruime werk- en levenservaring op. Die wil ik graag delen met mensen om ze een nieuwe levenskwaliteit aan te bieden. Voorlopig is ons project nog niet voldoende bekend, via sociale media en vooral via flyeracties willen we hierin verandering brengen.’

Meer nieuws in deze categorie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in