13.6 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

vzw Nathumani bouwt aan zorgboerderij in de Kwakkelstraat

MET vzw Nathumani creëert Tanja Virang (48) en dochter Eve (25) een belevenishoeve/ zorgboerderij in de Kwakkelstraat. ‘Dieren en mensen met een rugzak bij elkaar, dat is ons doel.’

Nathumani staat voor Nature, Human en Animal (natuur, mens en dier). ‘Wij maken een verbinding tussen mens, dier en natuur. Wij zitten allemaal in hetzelfde schuitje maar raakten de verbondenheid met elkaar kwijt. Wij leven niet meer op een natuurlijk ritme, krijgen ook teveel prikkels binnen. Natuur en dieren kunnen mensen terugbrengen tot zichzelf. Onze zorgboerderij willen we bevolken met onder meer konijnen, kippen en geiten. Achteraan komt een grote moestuin, we zullen ook eetbare paddenstoelen en oesterzwammen telen.’

Kwetsbare groepen

We willen de interactie tussen mensen en hun omgeving herstellen

Tanja en Eve vestigden zich enkele maanden geleden in de Kwakkelstraat. Naast hun huis beschikken ze over een stuk grond van circa 2.500 m² met een weids uitzicht. “We willen, stap voor stap, een zorgboerderij uitbouwen. Onze doelgroep zijn kwetsbare mensen in de ruimste zin van het woord. Er komen momenten voor ons allemaal waarbij we het moeilijk hebben. Mensen met een burn-out, een beperking, langdurig werklozen, ouderen zijn van harte welkom net als scholen, kinderen. We trachten de interactie tussen mensen en hun omgeving te herstellen.’

Vrijwilligers

Tijdens een open deur dag, eind juli, kregen buren de kans om kennis te maken met het project. ‘Nu is het moment om nieuwe stappen te zetten, contacten te leggen en ons netwerk verder uit te bouwen. We zoeken naar sponsors die ons project ondersteunen zowel financieel als materieel. Eén grote sponsor helpt ons al op verschillende manieren, onder meer door het schenken van biologische dierenvoeding. Er is heel wat in beweging, we starten binnenkort een crowdfunding op.’ Nathumani is ook op zoek naar vrijwilligers. ‘Het is wel moeilijk om ze te vinden. We kijken uit naar vrijwilligers met creatieve ideeën, mensen die plezier vinden in tuinwerk of die administratief onderlegd zijn.’

Holistische benadering

‘De basis van Nathumani is een holistische visie op mens, dieren en natuur. Als begeleidster in de zorgsector bouwde ik een ruime werk- en levenservaring op. Die wil ik graag delen met mensen om ze een nieuwe levenskwaliteit aan te bieden. Voorlopig is ons project nog niet voldoende bekend, via sociale media en vooral via flyeracties willen we hierin verandering brengen.’

Meer nieuws in deze categorie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings