16.1 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

TTC Stekene, bloeiende tafeltennisclub met 90 leden en eigen lokaal

AAN de rand van De Sportstek in Stekene staat een groot, rechthoekig, groen beschilderd gebouw dat nauwelijks opvalt in de omgeving. Het is de thuishaven van TTC Stekene, een bloeiende tafeltennisclub met circa 90 leden. Secretaris Jeroen Buysse en penningmeester Manuel De Puysselaer zien de toekomst positief tegemoet. ‘We mogen de ogen niet sluiten voor veranderingen, we zullen onze sport vooral aantrekkelijker moeten maken voor jongeren.’

TTC Stekene, opgericht in 1976, trainde en speelde zijn eerste competitiewedstrijden in een zaal bij café Malpertuus in Kemzeke. ‘Nadien verhuisden we nog enkele keren. De komst van Marc Vermeulen, meervoudig provinciaal jeugdkampioen, zorgde voor een kentering. Marc was jarenlang secretaris en bezieler van de club. Door vooral zijn toedoen bouwden we een eigen lokaal in een formule van erfpacht van gemeentelijke grond, via crowdfunding en een aantal persoonlijke borgstellingen.’

2de Nationale

Wij spelen met onze A-ploeg in 2de Nationale, het op twee na hoogste niveau in België

Op sportief vlak doet TTC Stekene het uitstekend, de A-ploeg speelt in 2de Nationale, het op twee na hoogste niveau in België. “Bovendien maken twee door ons opgeleide jeugdspelers deel uit van de A-ploeg. Uiteindelijk is dat ook onze ultieme doelstelling om eigen jeugd op te leiden en te laten doorstromen. Een schare ‘vaste’ supporters zorgt voor de nodige ambiance bij de wedstrijden van de A-ploeg.’

FOTO: TTC Stekene

Uitstekende jeugdwerking

De aantrekkingskracht van TTC Stekene is de uitstekende jeugdwerking. ‘We bouwden een mooie reputatie op, trachten de jeugd alle kansen te geven zowel voor competitieve als recreatieve spelers. Naast sportieve begeleiding bieden we jongeren leuke activiteiten aan zodat iedereen zich thuis voelt.’

Tafeltennis is een technisch ‘moeilijke’ sport

Tafeltennis is nu eenmaal een moeilijke sport om aan te leren

Het ledenaantal is de voorbije jaren lichtjes gezakt. ‘Bij de volwassenen is er nauwelijks een verloop, bij jeugd zien we wel een terugval. Momenteel tellen we slechts een 18-tal jeugdspelers, enkele jaren geleden waren het er nog 40. Het is een weerkerend fenomeen: ieder seizoen sluiten telkens een tiental jongeren aan maar vaak haken ze nadien af.’

Volgens Jeroen en Manuel speelt het technische aspect van tafeltennis hierbij zeker een rol. ‘Tafeltennis is nu eenmaal een ‘moeilijke’ sport om aan te leren. Als jongeren aansluiten bij een voetbalclub mogen ze meteen wedstrijden spelen, dat is bij ons niet het geval. In een tafeltennisclub moet je al snel 2 à 3 jaar trainen vooraleer je in een competitie mag aantreden. Voor ons komt het eropaan om het spel en de trainingen aantrekkelijk te maken.’

Een verminderend aantal spelers is geen probleem van TTC Stekene alleen. Zowel op regionaal en nationaal vlak kampt de tafeltennissport met een terugval. ‘Helaas betekende dit het einde voor enkele clubs uit de regio zoals Kieldrecht en Melsele. Het gebrek aan doorstroming was een oorzaak bovenop financiële problemen.’

FOTO: TTC Stekene

Voor- en nadelen van een eigen lokaal

Naast Jeroen en Manuel maken nog 9 vrijwilligers deel uit van het bestuur. ‘Onze bestuursploeg is zeer stabiel, de meeste leden zijn jarenlang lid en blijven dat wellicht ook in de toekomst. Als vzw hebben wij geen schulden maar de financiële armslag is eerder beperkt. Een eigen lokaal levert heel wat voordelen, maar stilaan duiken er problemen op waarmee ieder gebouw te kampen krijgt. Bij ons gaat het onder meer over het sanitaire gedeelte en over de isolatie.’

TTC Stekene krijgt sporadisch vandalen over de vloer. ‘Kosten daaraan verbonden zijn voor onze rekening. Het is een uitdaging om toekomstgericht te zoeken naar een formule die het voortbestaan van TTC Stekene maximaal garandeert. Aan de inzet van het bestuur en het enthousiasme van onze leden zal het in ieder geval niet liggen.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings