20.8 C
Stekene
donderdag 20 juni 2024

Den Boerenhof, drie ondernemende vrouwen toveren lekkers op tafel

DEN Boerenhof in Kemzeke is het verhaal van drie ondernemende vrouwen. In 2019 startte Elien Baert haar eigen bedrijf: dagschotels aan huis, een traiteurdienst en later een foodautomaat vol onweerstaanbare lekkernijen. Zus Tine kwam al snel aan boord, moeder Marleen Van Broeck is het bindmiddel in het familiebedrijf. Bij een cappuccino en home-made gebakjes luister ik hoe een traditioneel landbouwbedrijf zich voortdurend aanpast. ‘Ondernemen zit ons in het bloed, we creëren kansen en gaan ervoor.’

In 1991 nam Dirk Baert, echtgenoot van Marleen en vader van Elien en Tine, het ouderlijk landbouwbedrijf over met akkerbouw, koeien, varkens en kippen. Stilaan verschoof de akkerbouw naar de achtergrond. Dirk focuste op zijn machines en loonwerk, de rest van de activiteiten bouwde hij af. In 2016 stopte Dirk finaal met het loonwerk, zijn twee dochters hadden immers geen ambitie hem op te volgen. Twee jaar later werd Dirk ziek, in juli 2021 overleed hij helaas.

Stilzitten is geen optie

Stilzitten is evenwel niet besteed aan de familie Baert, er broeien steeds nieuwe initiatieven. Na haar opleiding slager – traiteur in Ter Groene Poorte in Brugge en kok – kelner in Spermalie startte Elien met middagmalen aan huis. ‘Ik ben er ingerold, tijdens mijn studietijd bereidde ik al maaltijden voor vrienden en familie. Dat viel in de smaak, er kwam vraag naar een afhaaldienst/traiteur voor feesten en andere gelegenheden. De business groeide verder met koude buffetten en desserts.’

Stilzitten is niet besteed aan de familie Baert, er broeien steeds nieuwe initiatieven

De eigen keuken werd te klein, een investering in een professionele keuken volgde. ‘Van dan af hadden we ook te maken met het FAVV, het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen. Zij komen regelmatig op inspectie. We moeten zorgen voor afwasbare vloeren en muren. Voedsel bewaren we apart op de juiste temperatuur, etiketten brengen we op de voorgeschreven manier aan. Er komt heel wat bij kijken. Wij vinden het vreemd dat iedereen zomaar een traiteurdienst kan starten. Het is geen beschermd beroep, dat zorgt voor oneerlijke concurrentie.’

Maaltijden in porseleinen bordjes

Zes keer per week levert Den Boerenhof warme dagschotels aan huis tussen 11uur en 12u30. ‘We houden leveringen – in porseleinen bordjes – bewust beperkt tot Stekene en Sint-Gillis-Waas. Zo blijft het overzichtelijk en kunnen we de ritten makkelijk indelen. Voor de traiteurdienst en afhaalgerechten hebben wij wel nog klanten van verderaf uit onder meer Sint-Niklaas en Beveren.’

Foodautomaat is een schot in de roos

In september 2019 plaatste Den Boerenhof een foodautomaat aan de straatkant in de Kemzekestraat, op de grens van Kemzeke en Sint-Gillis-Waas. ‘Van bij de start was het een schot in de roos, er is nu eenmaal een grote vraag naar verse soepen, desserts en maaltijden. Mensen hoeven de gerechten maar even op te warmen in de microgolfoven en er staat een evenwichtige maaltijd op tafel.’

Door het succes kwam er enkele maanden geleden een groter exemplaar, meer dan een verdubbeling qua capaciteit, het lijkt op het aanbod van een voedingswinkel. ‘Hoofdschotels, soepen, slaatjes, wraps, pannini’s, desserts, boterhamsla, yoghurt, cake, bokkenpootjes, mello cakes, zelfgemaakte confituur en choco, koude schotels, kaas- en visschotels, blikken met drankjes. De belangstelling is overweldigend, we denken na over een mogelijke tweede foodautomaat.’

Den Boerenhof gelooft in de kracht van Facebook en Instagram. “We zijn er elke dag mee bezig. Via sociale media informeren we klanten over nieuwe gerechten en ons assortiment. Klanten kunnen ook bestellen via de webshop.’

Camperplaats in het groen

Om het verhaal helemaal rond te maken: Den Boerenhof richtte een camperplaats in op het akkerbouwbedrijf. ‘Ideaal voor mensen die rust en ruimte zoeken. Vanop de camperplaats hebben ze een grandioos uitzicht over de velden. Bezoekers kunnen gebruikmaken van elektriciteit, schoon water, een loospunt voor grijs water en een chemische toilet. Dankzij onze foodautomaat, een broodjesservice en de webshop vinden ze hun dagelijks eten op ons terrein.’

FOTO: Den Boerenhof

Hecht team

Met familie samenwerken is niet altijd evident, maar wij weten wat we willen

Marleen, Elien en Tine vormen een hecht team, zoveel is zeker. ‘Met familie samenwerken is niet altijd evident maar wij weten wat we willen, zijn alle drie zeer gedreven. Bovendien zeggen we wat we denken, we zijn rechtuit, houden van een directe communicatie. Wij werken verder in de geest van Dirk, hij blijft voor ons een inspiratiebron.’

Bokkenpootjes en chocoladezoenen ten voordele van Netwerk Palliatieve Zorg Waasland
Den Boerenhof verkoopt zelfgemaakte bokkenpootjes en artisanale chocoladezoenen, telkens 6 stuks voor 10 euro. De opbrengst gaat integraal naar het Netwerk Palliatieve Zorg Waasland. Alle info op facebook: Traiteur Den Boerenhof

Meer nieuws in deze categorie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings