15.6 C
Stekene
woensdag 10 april 2024

‘Gezondheid brengt geluk’, Chinese krijgskunst in Kemzeke

MENSEN op zoek naar ontspanning of ontlading zijn van harte welkom bij ‘Gezondheid brengt geluk’, een levensproject van Kemzekenaar Thomas Roelant. In zijn prachtige tuin midden in het dorp creëerde Thomas een overdekte locatie waar lessen in Chinese krijgskunst altijd buiten door gaan. ‘Chinese krijgskunst is een levenswijze die invloed heeft op alles wat je doet en ervaart.’

In 1999 kwam Thomas in contact met meester Si Gingcong die lessen ‘Taiji Yang stijl’ gaf. Hij werd zijn leerling, een relatie die uitgroeide tot een vriendschap. ‘Hij leidde me op als leraar. Toen meester Si Gingcong stopte met lesgeven vroeg hij of ik zijn lessen kon verder zetten onder dezelfde naam: Gezondheid brengt geluk.’

FOTO: Gezondheid brengt geluk

Taiji en Shaolin

De lessen worden onderverdeeld in Taiji en Shaolin. ‘Taiji is gebaseerd op ontspanning met een trage uitvoering en aandacht voor de ademhaling. Bij Shaolin draait het om kracht, flexibiliteit en snelheid.’

Shaolin en Taiji zijn beide een krijgskunst, ze maken gebruik van Qi of bio-elektriciteit. ‘De krijgskunst van Shaolin brengt niet enkel zelfverdediging bij, het gaat ook om stretchen, voeding en de filosofie van het Zen boeddhisme. Bij Taiji speelt de houding van het bekken en de rug een rol, en hoe dit een uitwerking heeft op het spijsverteringsstelsel.’

Erkende sportvereniging

‘De meeste mensen vinden ons via www.gezondheidbrengtgeluk.com. Wij verdelen flyers voor de opendeurdagen tijdens de maand augustus in verschillende gemeenten en zijn erkend als sportvereniging in de gemeente Stekene. Wij organiseren een volledige week proeflessen tijdens de laatste week van augustus.’ Alle lessen gaan door in een groene omgeving met een overdekte plaats van 6 op 15m met verharde ondergrond. ‘Overdekt maar in openlucht, alle seizoenen, met zo goed als geen vakanties. Dit concept is perfect wanneer je werkt met Qi, buitenlucht en natuur bevorderen dit enorm.’

Coaches uit China

Thomas Roelant is erkend door ‘Mt Song Shaolin Wushu Guan’ in 2018 als hun afgevaardigde voor België en aldus hoofdlesgever, ook voor Taiji is Thomas erkend als coach sinds 2009. ‘Wij nodigen ook coaches van China uit, in beide stijlen. Zo zal in juli 2022 voor Shaolin, monnik Han Xinqiang uit de Shaolin tempel 14 dagen komen lesgeven. Van de nog steeds bestaande Chen familie, zal grootmeester Chen Zhenxiao voor Taiji Chen stijl 14 dagen komen lesgeven in augustus 2022. We kijken er al naar uit.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings