16.1 C
Stekene
maandag 20 mei 2024

Camping Vlasaard een dorp op zichzelf

KAMPEREN in een omgeving van natuurgebieden, wandel- en fietsroutes in de buurt, tal van activiteiten en evenementen: dat is in een notendop Camping Vlasaard aan de Stekense Heirweg. Eigenares Nancy Van Guyse leidt Gazet Van Stekene rond op haar moderne camping, geschikt voor korte en lange verblijven.

‘Als vlasboer transformeerde mijn grootvader Sooi Van Guyse zijn land stuk per stuk in een camping in de jaren zeventig van de vorige eeuw, Vlasaard was geboren. De bijhorende vlasloodsen werden omgetoverd in een supermarkt, Cado, en een café, de Vlasbloem. In 1997 nam ik de camping over van mijn vader.’

Continu investeren en innoveren is de boodschap

Een rode draad is het continu investeren en innoveren, van bij de start tot op heden. ‘Nieuwe normen dwongen ons tot heropbouw. We ontruimden terreinen, zetten stacaravans opnieuw uit, verlegden en verbreedden toegangswegen. We legden een nieuw netwerk van elektriciteits-, water- en rioleringsleidingen, en kabel tv aan in de periode van ’98 tot 2000. Nadien renoveerden we de bestaande gebouwen zoals het sanitair, de kantine en receptie.’

Nog later kwam er een openluchtzwembad met openluchtbar, binnen- en buiten petanquebanen, een visvijver, een volleybal-, basketbal- en een voetbalterrein. ‘We vernieuwden de speeltuinen, creëerden er nog twee extra bij. Tot slot bouwden we een wassalon en een animatielokaal voor kids van 5 tot 12 jaar.’

FOTO: bever

Nog ruimte om uit te breiden

De voorbij zeven jaren werden extra mobilhome pleinen en een containerpark aangelegd. In 2020 vond de vernieuwing van de hoogspanningscabine plaats. ‘Wij hebben ongeveer 400 pleinen en nog ruimte om uit te breiden. Momenteel bieden we een 60-tal trekkersplaatsen aan, 270 stacaravanpleinen, 36 chaletterreinen en 34 korte verblijfplaatsen/mobilhomepleinen. Bovendien verhuren we caravans en chalets voor toeristen en arbeiders.’

Rust en toch niet ver van huis

‘Onze bezoekers zijn vooral mensen uit de grootstad die graag de natuur opzoeken, even weg willen met de kinderen of willen onthaasten. ‘Rust en toch niet ver van huis’, klinkt het bij onze gasten. De meesten willen maar een halfuurtje rijden, zodat het toch nog de moeite loont af te zakken als ze een halve dag vrij hebben.’ Daarnaast ontvangt ‘Vlasaard’ ook doorreizigers die Gent, Antwerpen of zelfs Brussel bezoeken of passanten die willen genieten van de Wase fiets- en wandelpaden.

Stijging aantal bezoekers

Onze bezoekers zijn vooral mensen uit de grootstad die graag de natuur opzoeken

Door de jaren heen steeg het aantal bezoekers lichtjes. ‘Gedurende corona zagen we een toename, meer bepaald van kort verblijvers. De stijging aan bezette jaarplaatsen komt doordat mensen meer nood hebben aan vrije tijd, samenhorigheid en ontspanning. Liefst had ik mijn klanten hier voor 50 jaar. Maar helaas komt er aan het kamperen soms een einde door een sterfgeval, scheiding, ouderdom of ziekte. De meeste van onze klanten zijn wel blijvers en terugkomers.’

Activiteiten

Gasten hoeven zich niet te vervelen. ‘Als het even kan organiseren we tal van activiteiten zoals dansavonden, thema-avonden, BBQ, bingo, viswedstrijden, darts, boogschieten, petanque, waterspelen, kinderanimatie, Halloween, carnaval, quiz, Sinterklaasfeest, enz. Op die manier bieden wij animatie voor alle leeftijdsgroepen.’

FOTO: bever

Nieuw toegangssysteem

Deze winter starten de werken voor een nieuwe receptie. ‘We zullen volgend jaar ook investeren in een nieuw toegangssysteem. Met een terrein van 17 ha komt er aan investeren helaas nooit een einde. De consument wil altijd maar meer en beter, de technieken evolueren mee. Kortom, we zijn eigenlijk nooit klaar.’

Opvolging verzekerd

Mijn dochter is nu ook in vaste dienst: de opvolging is verzekerd, we blijven een familiebedrijf

Nancy Van Guyse baat de camping al 24 jaar uit maar denkt nog lang niet aan stoppen. ‘Dit jaar is mijn dochter ook mee in vaste dienst getreden. Op die manier blijft camping Vlasaard een familiebedrijf.’

Meer nieuws in deze categorie

5 REACTIES

  1. Het is inderdaad een fijne camping voor ons is het steeds thuiskomen e n alle fijne mensen begroeten ons nancyke en familie horen daar zeker bij xxxx

  2. In de jaren eind 70 en eind de jaren 80 heb ik hier mijn jeugd doorgebracht. Samen met m´n broers en zus bij ons bommake die een geliefd en gekend persoon was op de camping. Bijna gans de camping noemde haar bomma. Nu na vele jaren ben ik er terug. Het voelde echt als thuiskomen. Ik ben er nog altijd heel erg graag. Catharina

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings