25.1 C
Stekene
donderdag 18 juli 2024

Genieten van een orgelconcert op zaterdag in de Heilig Kruiskerk in Stekene

Wie wil genieten van heerlijke orgelklanken kan iedere zaterdagmorgen terecht in de monumentale Heilig Kruiskerk in Stekene. Koen Van den Camp brengt telkens een gevarieerd programma van orgelmuziek van 10uur tot 12uur. Ideaal te combineren met de inkopen op de zaterdagse markt.

Ik ben nog helemaal alleen wanneer ik rond 10u15 de kerk binnenwandel. Koen Van den Camp zit vooraan in de kerk achter een elektronisch orgel dat hij bedient met handen en voeten. Hij is leraar aan de muziekacademie van Beveren en organist in de Sint-Martinuskerk aldaar. Koen behaalde eerste prijzen in notenleer, harmonie, praktische harmonie en orgel aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel. ‘Ik heb een hele boekentas vol met partituren bij mij, het programma ligt nooit vast. Ik hou van variatie van renaissance en barok tot romantiek en klassieke muziek.’

Enkele bezoekers druppelen binnen. Rosa, een vrouw uit de buurt, is in de wolken met het concert. ‘Ik heb op korte tijd een aantal familieleden verloren. Elke week kom ik langs om te luisteren naar de zachte, zoete muziek. Er hangt een intieme sfeer die me dichter bij mijn dierbaren brengt. De muziek is een verademing in deze jachtige tijden.’

‘Stokoud zorgenkind’

Je hoeft niet per se op een stoel te blijven zitten, het fraaie interieur nodigt uit tot een rustige rondgang. Videobeelden geven ‘Een historische kijk op de H. Kruiskerk’ doorheen de eeuwen heen. De slotzin vat perfect de bouwkundige situatie samen: ‘Deze kerk blijft een stokoud zorgenkind.’

Ondertussen rondt Koen zijn muziekvoorstelling af om klokslag 12uur. ‘Ik probeer vooral toegankelijke muziek te brengen. Spelen is voor mij een ontspanning en tegelijkertijd een studiemoment. Er is een behoefte aan muziek, ik speel ook in de kerk van Hellestraat en Meerdonk. In principe speel ik elke zaterdag in Stekene, tenzij ik elders aanwezig moet zijn op een begrafenisdienst. Bij de inkom van de kerk wordt dit dan aangekondigd. Maar ga er vanuit dat je wekelijks een gratis orgelconcert kan meepikken. Iedereen is van harte welkom!’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings