16.7 C
Stekene
woensdag 17 juli 2024

Drag Queens verbazen Jan en Alleman

ZATERDAG 18 november was het weer feest in de Sportstek. Voor de 39ste keer haalden 32 artiesten het onderste uit de kan. De traditionele playbackshow kreeg de naam Soirée Magique mee. Voor de Nederlandstaligen onder ons: het werd een bruisende magische avond met als neusje van de zalm drie betoverende drag queens.

Kelly Hofman en voorzitster (of treinbestuurder volgens het programmaboekje) Karen Van Nielandt hadden in dat boekje kort de sfeer geschetst die er binnen Jan en Alleman heerst. Met dank aan de ouders, sponsors, sympathisanten, gemeentebestuur en iedereen die deze trein (die stilaan een TGV wordt) op de rails houdt. Een engagement van 365 dagen per jaar onder het motto: ‘Geniet van de sfeer, de vriendschap, de muziek en het gezellig samenzijn.’

Traantje wegpinken

Maar de echte vedetten waren 32 fijne mensen met elk hun mogelijkheden. Die brachten alweer een wervelend spektakel, dit alles terwijl Sam Bogaerts en Karen als twee Duracellkonijnen voor het podium aanwijzingen stonden te geven. En als je dan denkt dat je alles al gezien hebt valt je mond van verbazing helemaal open wanneer drie perfect uitgedoste drag queens hun act brengen. In het publiek hebben vele toeschouwers een traantje weggepinkt, zelfs Karen hield het even niet droog.

Grenzen verlegd

Terwijl Barbara Dex en Gene Thomas de zaal aan het dansen krijgen is het even tijd voor een gesprekje met Karen. ‘Voor deze act hebben we toch onze grenzen verlegd. Wij hebben dit niet opgedrongen, de jongeren zijn zelf met het voorstel gekomen om een drag queen act te brengen. Voor ons was het even naar adem happen en nadenken of we daarin wel wilden mee gaan. Het was niet zo evident en we hebben dat langzaam opgebouwd. We zijn zelfs met hen naar een travestieshow gaan kijken om hen hiermee te confronteren en te tonen hoe ze zich op het podium moesten bewegen. Maar ze hebben iedere stap doorlopen en het resultaat was schitterend.’

Dit went nooit

‘Maar dit doet niets af aan de prestatie van alle artiesten in de andere acts. Frank Sinatra, Belle Perez, K3 en ga zo maar door, ze waren allemaal schitterend. In augustus is het format vastgelegd en dan zijn we dat vanaf september beginnen uitwerken. Elke week repeteren, kledij passen, schmink uitproberen. Met een pak vrijwilligers en een hardwerkend bestuur, zonder de inzet van deze mensen zou het echt niet lukken. Het rare aan het ganse verhaal is dat sommige jongeren de volledige choreografie niet doen tijdens de repetities. En dan zie je dat het hier voor een volle sporthal wél tot in de details uitgevoerd wordt. Dat is kippenvel, dit went nooit, ook niet na 39 edities.’

Feesteditie

Op de achterpagina van het programmaboekje wordt iedereen al uitgenodigd voor de 40ste editie op 16 november 2024. Een feesteditie? ‘Vorig jaar bestonden we 40 jaar en in 2024 brengen we onze 40st show. Ik denk wel dat we een speciale editie brengen, alles begint met een idee. Dat plan is er al en daar wil ik nu nog niets over kwijt’, lacht Karen. ‘Nu is het genieten, de stress is weg, tijd voor een donkere Leffe.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings