16.7 C
Stekene
woensdag 17 juli 2024

Natuur, rust en vriendelijke mensen: Lieve voelt zich helemaal thuis in Stekene

OP een gegidste wandeling ‘Historisch Stekene’ raakte ik in gesprek met Lieve De Wannemacker (52). Lieve vertelde dat ze vorig jaar vanuit Schoten naar Stekene verhuisd was en dat ze zich hier direct welkom voelde. Haar adres: een tiny house op Camping Vlasaard.

‘Tot mijn tiende jaar woonde ik in Antwerpen, nadien verhuisden we naar Eeklo maar ik heb me er nooit echt thuis gevoeld. Drie jaar geleden, toen mijn drie kinderen uit huis waren, liet ik een tiny house bouwen. Ik woonde nog een korte periode in Schoten maar in 2022 verhuisde ik naar Stekene om dichterbij mijn vriendinnen en kinderen te wonen. Stekene kwam eerder toevallig op mijn pad, ik zocht naar een locatie waar mijn tiny house – op wielen/trailer – kon staan en dat werd Camping Vlasaard. Mijn tiny house van 21m² voldoet aan de normen van de Vlaamse wooncode, met een domicilie bij een vriend in Dendermonde ben ik helemaal reglementair in orde.’

‘Ik ben maatschappelijk assistente, mijn eerste job was als bediende bij het ACV in Wachtebeke/Moerbeke. Nadien ben ik overgestapt naar de toenmalige rijkswacht op de afdeling slachtofferbejegening. Vijf jaar later werd ik vanuit de gemeente Sint-Laureins gevraagd om aan de slag te gaan bij het OCMW, uiteindelijk ben ik daar 22 jaar gebleven, in de laatste periode als diensthoofd op de afdeling schuldbemiddeling.’

Blijven studeren

‘Naast mijn hoofdberoep als maatschappelijk assistente ben ik eigenlijk nooit gestopt met studeren. Ik volgde opleidingen rond esoterie, astrologie, kaartleggen, voetreflexologie, life-coach,.. Sinds 2003 ben ik gestart met individuele coaching, kaartleggen en voetreflexologie. Sinds kort heb ik een zelfstandige praktijk opgezet met een eigen vennootschap. In september 2023 start ik bovendien met diverse opleidingen bij de Groepspraktijk Silta in de Brugstraat in Stekene. Ik verzorg onder meer sessies rond rouwen, hoog sensitiviteit en ‘empathisch en krachtig ondernemen’. Ook de basisopleiding holistische coaching behoort tot mijn aanbod.’

Nog zoveel te ontdekken

‘Zoals gezegd: ook al woon ik nog maar acht maanden in Stekene, ik voel me hier helemaal in mijn sas. De prachtige natuur, de bossen, de stilte… het brengt me helemaal tot rust. Bovendien heb ik het getroffen met mijn buren op de camping, iedereen groet mekaar of is in voor een praatje. Alles voelt al vertrouwd aan. Regelmatig maak ik een wandeling in de omgeving, er valt nog zoveel te ontdekken. Stekene is echt een dorp op mensenmaat met voldoende voorzieningen, voor concerten of theater is Sint-Niklaas vlakbij. Schrijf maar op dat ik hier nog heel lang wil blijven wonen.’

Quote:

‘Bovendien heb ik het getroffen met mijn buren op de camping, iedereen groet mekaar of is in voor een praatje. Alles voelt al vertrouwd aan.’

Lieve De Wannemacker

Info:

www.balancedwoman.be

0483 81 98 99

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings