14.7 C
Stekene
donderdag 18 juli 2024

Feestje in Kemzeke? D’Oude School al gezien?

OFFICIEEL heet het Ontmoetingscentrum d’Oude School, dat lijkt misschien enkel een locatie voor verenigingen en dat is het in de eerste plaats. Maar ook als particulier kan je er terecht voor een privéfeestje. Pal in het hart van deelgemeente Kemzeke.

Tot 2015 was dit een plaatselijk filiaal van de Stekense bibliotheek. Toen werd het door het eigen gemeentepersoneel gerenoveerd en met gloednieuw materiaal heringericht als vergader- of feestzaal. Vandaag wordt er gretig gebruik van gemaakt door de Kemzeekse gemeenschap.

5 + 1 locaties

De Gemeente Stekene beschikt over 6 locaties die gebruikt kunnen worden voor diverse activiteiten. D’Oude School is volgens schepen Gunter Van Campenhout één van de meest geboekte. Daarnaast zijn er ook nog mogelijkheden in Klein Sinaai (Boudelo), Koewacht (Koningshei) en Stekene centrum (Gildenhuis en De Statie). Amelberga is de zesde evenementenzaal maar die is enkel te boeken door verenigingen of voor culturele activiteiten.

Mogelijkheden en beperkingen

Naast Amelberga hebben ook de andere zalen een eigen gebruikersregelement met mogelijkheden en beperkingen. In d’Oude School kan er geen elektronisch versterkte muziek gespeeld worden. In mensentaal: het is geen fuifzaal waar tot een kot in de nacht een DJ de beats uit de baskasten pompt. D’Oude school is bedoeld voor kleinere feesten die weinig overlast bezorgen, denk maar aan kinderfeestjes, babyborrels, recepties en dergelijke. De reden is heel simpel: dit gebouw beschikt niet over de nodige infrastructuur en geluidsisolatie om de buren een rustige slaap te gunnen.

Vrije catering

Wat d’Oude School zo aantrekkelijk maakt is de aanwezigheid van een ruime koeling, twee ovens, kookvuur eet-en drinkgerei voor warme en koude dranken. Maar vooral: een vrije catering, je brengt mee wat je zelf wil eten en drinken en je bent niet gebonden aan een drankenpakket eigen aan de zaal. Dat alles voor maximaal 72 mensen die aan de beschikbare tafels en stoelen kunnen aanschuiven.

Terras?

Je zit dus pal op het dorpsplein van Kemzeke, een stukje is zelfs overdekt. Heel verleidelijk om dat op een zomerdag om te toveren in een terrasje. ‘Het is niet standaard inbegrepen’, zegt Gunter. ‘Dit is openbaar domein maar het kan wel wanneer je het vooraf aanvraagt en uiteraard indien het niet reeds aan iemand anders toegewezen is. Die overdekte ruimte wordt vaak gebruikt, kijk maar naar de jaarlijkse Dorpsfeesten half augustus in Kemzeke.’

Prijs?

De hamvraag: wat kost het om d’Oude School te huren? ‘Er zijn zes verschillende tarieven. Afhankelijk van de activiteit die je plant, vereniging of particulier, Stekenaar of niet. Je kan die allemaal terugvinden op de website van de gemeente Stekene. Daar vind je ook de details over het keukengerei en het volledige reglement voor het gebruik.’ De website leert dat de huurprijzen op 27 mei 2023 variëren van 11 euro (vergadering van een Stekense vereniging) tot 132 euro (niet-Stekense particulier).

Vorm van subsidie

Verenigingen krijgen nog steeds voorrang bij het boeken van d’Oude School. Particulieren kunnen dit ten vroegste zes maand voor de datum van hun activiteit, de verenigingen kunnen eerder boeken. ‘Wij zien die service en de lage verhuurprijs ook als een vorm van subsidie aan de (Stekense) verenigingen. Rijk zullen we er niet van worden: de inkomsten van de zalen dekken zelfs nog niet de kosten van het energieverbruik maar die actie doen we graag voor het sociale leven’, besluit Gunter Van Campenhout.

Quote:

‘De lage verhuurprijs zien we als een vorm van subsidie aan de (Stekense) verenigingen. Rijk zullen we er niet van worden: de inkomsten van de zalen dekken zelfs nog niet de kosten van het energieverbruik maar we doen het graag voor het sociale leven’,

Gunter Van Campenhout

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings