16.7 C
Stekene
woensdag 17 juli 2024

Jong KWB wil vooral mensen samenbrengen

VOORZITTER Dirk Tindemans en secretaris Mario Van Goey ontvangen me bij het begin van hun bestuursvergadering in een indrukwekkende mancave.  Indien het aanbod van hapjes en drankjes op deze vergadering een maatstaf is voor de werking van de Jong KWB Stekene dan is er geen twijfel: dit is the place to be.

Al dient te worden gezegd dat jong een uiterst relatief begrip is. ‘We zijn ondertussen 20 jaar bezig. Toen waren we jong, ondertussen is het leeuwenaandeel van onze leden tussen de 40 en 60. Verjonging is moeilijk’, geeft Dirk toe.

Jong en fris imago

‘Omdat we voor de naam Jong KWB gekozen hebben zou je verwachten dat er ook een “gewone” KWB was maar die is er niet in Stekene, wel in Kemzeke. We zijn indertijd gestart onder impuls van toenmalig pastoor Ivan Stassijns. Die vond dat er nood was aan een christelijk geïnspireerde beweging. Hij deed toen een aantal huisbezoeken, voornamelijk bij ex-chiroleden en we zijn met een vijftal man gestart. Die “Jong” in de naam was bewust omdat we ons een jong en fris image wilden aanmeten.’

Mensen samenbrengen

De K van KWB staat voor Kristelijk. ‘Ik geef toe dat die beleving wat afgezwakt is en dat we niet iedere zondag naar de kerk gaan.’ Niemand van de ondertussen volgelopen hapjestafel spreekt de voorzitter tegen. ‘Mensen samenbrengen is ons eerste doel geworden. Vaak gezinnen van nieuwkomers in de gemeente die graag deel willen uitmaken van het lokale leven. Vandaag willen we boeiende activiteit organiseren en genieten van het samenzijn.’

Iedereen altijd welkom

‘Ons nieuwste plan is Komen Eten, net als in het TV programma. Iemand engageert zich om een voorgerecht, hoofdschotel en nagerecht te maken voor 6 tot 8 personen die nadien de kookkunsten mogen beoordelen. Afhankelijk van het aantal kandidaten maken we meerdere groepjes en ook hier geldt ons motto: iedereen altijd welkom.’

Achter het net vissen

‘Onze waaier aan activiteiten is zeer uiteenlopend’, zeggen Dirk en Mario. ‘Dit is een gezinsbeweging waar iedereen aan zijn trekken kan komen. Een paar voorbeelden zijn een art-decowandeling, ons wandelweekend, een citytrip naar Den Haag en één van onze toppers is het vissen op zee eind juni. Dat laatste is dit jaar al volgeboekt. De schipper heeft het nodige materiaal bij en geeft de nodige uitleg. Zelfs wie nog nooit een vis gevangen heeft zal bij ons niet achter het net vissen.’

KUBB – Bruisende Buurt

‘Deze zomer gaan we de straat op en organiseren we in een zestal Stekense wijken een Kubbtornooi. Even voordien gaan we flyeren in de buurt om de mensen warm te maken, vooraf inschrijven is niet nodig. Dit kadert in ons project Bruisende Buurt, ook weer om mensen uit de eigen omgeving samen te brengen.’

Halloween

‘Jaarlijks organiseren we in en rond het Vossenhol onze halloweentocht. Een succesformule waaraan in 2022 maar liefst 1300 personen deelgenomen hebben. Hiervoor werken we samen met alle Stekense jeugdverenigingen en op die manier zaten er meer dan 160 spoken in de bossen om die 1300 man de stuipen op het lijf te jagen.’

Goede doelen

‘Pinten drinken op zee is leuk maar we hebben ook een sociale bekommernis. Ieder jaar is er wel een actie voor een goed doel en gaan de inkomsten van de kerstmarkt naar organisaties zoals De Warmste Week, Raakzaam of Het Veer’, besluit Dirk.

Goesting gekregen om mee te doen met deze bonte bende? Mail naar jong.kwb.stekene@outlook.com of check hun facebookpagina.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings