16.7 C
Stekene
woensdag 17 juli 2024

Fre De Zutter haalt de beste prestaties bij je naar boven

IN het circuit van (professionele) wielrenners en atleten klinkt de naam Fre De Zutter (41) uit de Kemelstraat steeds bekender in de oren met zijn ‘testing & coaching’ praktijk. Zijn aanpak gebaseerd op inspanningstesten, persoonlijke opvolging en wedstrijdvoorbereiding staat garant voor betere resultaten. Maar ook ‘gewone’ stervelingen zoals u en ik zijn welkom om onze conditie op te krikken.

Bij het binnenkomen zie ik het meteen: dit is iemand die zijn vak en adviezen ook zelf nauw ter harte neemt. Fre is 1,87m en weegt 67 kilo, afgetraind, geen grammetje vet, scherp, in conditie…

‘Eigenlijk ben ik beenhouwer van beroep’, steekt Fre van wal. ‘Ik volgde de slagerijschool bij Ter Groene Poorte in Brugge. Sinds 2009 werk ik in de beenhouwerij-afdeling van Colruyt in Sint-Gillis-Waas. Ik ben eerder toevallig in het coaching gebeuren gerold. Als kind deed ik aan atletiek, door mijn inspanningsastma blonk ik nooit echt uit. Maar de liefde voor fietsen en lopen verloor ik nooit. Bij een tocht met wielertoeristen raadde wielerkampioen Theo Verschueren me aan om wedstrijden te rijden. Om een verhaal kort te maken: ik legde inspanningstesten af bij prof. dr. Bourgois en coachte mezelf. Tegelijk begon ik wielrenners te trainen en zo kwam ik in contact met Tom Steels. Hij deelde zijn ervaringen op het vlak van trainingen die ik nadien verwerkte in mijn eigen trainingsschema’s.’

Burn-out

‘Door mijn werk als beenhouwer en een drukke thuisomgeving met twee kinderen raakte de coaching van anderen op een zijspoor. Een burn-out en de aanmoedigingen van mijn vrouw zetten me aan het denken, ik moest op zoek naar mezelf. In 2017 nam ik de draad weer op en sindsdien leef ik me volledig uit als coach.’

Om zijn kennis te vergroten volgde Fre diverse opleidingen. ‘Ik studeerde onder meer sportfysiologie, personal cardio training en lactaattesting. In mijn ogen ben je nooit klaar, ik ontdek steeds nieuwe zaken. Op die manier creëer ik een eigen aanpak voor trainingstrajecten.’

Advies

‘In ons vak draait alles om ervaring, om zaken uit te testen. Ik weet niet alles en durf mezelf in vraag te stellen. Niettemin tracht ik steeds een professioneel advies te formuleren, gebaseerd op data uit lactaattesten. Bij iemand die voor het eerst langskomt start ik met luisteren en vragen te stellen over de huidige manier van training en voeding. Vaak zijn mensen ‘verkeerd’ bezig, zonder het te beseffen. Veel trainen leidt niet automatisch tot betere prestaties. Een juiste afstemming op maat, daar draait het om. Dit heeft te maken met frequentie, intensiteit en duur van trainingen. Na verloop van tijd leren mensen hun lichaam beter kennen, zowel wat betreft voeding als hoe ze een training of wedstrijd moeten indelen.’

‘Het is fijn om zien dat steeds meer sporters met mij samenwerken, zoals onder meer het Minerva Cycling Team met ex-kampioen van België Preben Van Hecke als ploegleider. Publiciteit maak ik nauwelijks, het is vooral de mond-aan-mond reclame die zijn werk doet. Dat is de beste manier om te groeien.’

Quote: ‘In mijn ogen ben je nooit klaar, ik ontdek steeds nieuwe zaken. Op die manier creëerde ik een eigen aanpak voor trainingstrajecten.’

Fre De Zutter

Info: www.fredezutter.be

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings