14.9 C
Stekene
donderdag 1 juni 2023

Kjoe is Best for you

GEERT VERMEIR was 58 en nam een drastische beslissing. Hij zei zijn mooie job vaarwel en besloot in de zomer van 2020 een boek te schrijven. Hij gaf zichzelf meteen al een pittige deadline: met Kerst moest het in de winkel liggen. Eind 2020 lag ‘Kjoe is Best for you’ onder de kerstboom.

‘Ik studeerde af als industrieel ingenieur chemie maar wist meteen dat een fabriek of een labo niet aan mij besteed waren. De verkoop riep mij, ik werd branch manager in de Belgische afdeling van een producent van transportbanden. Toen ik na 17 jaar niet verder kon groeien kreeg ik de mogelijkheid om voor dezelfde groep vanuit Nederland product manager te worden. Een nieuwe uitdaging want een technisch product is moeilijk verkoopbaar.’

Ommekeer

‘Nog eens 17 jaar later kreeg ik het gevoel dat ik in een gouden kooi zat. Alles netjes op orde en dan kwam corona. Plots was er heel veel tijd om na te denken. Vooral over de kwaliteiten die ieder mens in zich heeft maar die niet altijd gezien of gewaardeerd worden. Om lichaam en geest in balans te houden werd mijn missie duidelijk: ‘Mensen naar een next level begeleiden door hen positief te coachen in body en mind’. Zo staat het letterlijk in de inleiding van Kjoe is Best for you.

KJOE

Het letterwoord KJOE verwijst naar de kernwaarden die in het boek aan bod komen. K voor kwaliteit die iedere mens in zich heeft. J voor jump of stap uit je dagelijkse routine. O voor open en eerlijk in de conversatie, de maskers moeten af. E voor ecologisch duurzaam in de breedste zin van het woord. Niet enkel voor de natuur of de planeet maar ook en vooral om op persoonlijk vlak zo lang mogelijk fit en scherp van geest te blijven.

Van Torfs tot Stromae

‘Ik ging op zoek naar werkgevers met een groeiend bedrijf. De zogenaamde ‘best workplaces’ want de groei van een bedrijf is evenredig aan de individuele groei van de werknemers. Ik heb iedereen gecontacteerd, van schoenen Torfs over Studio 100 tot zelfs Stromae. Zo ben ik bij tien ondernemers terechtgekomen in de zoektocht naar wat voor hen de belangrijkste waarden in het bedrijf en in hun leven waren. Ik heb met hen wandelinterviews gedaan en daar podcasts van gemaakt.’

Joe en Joëlle

Blikvanger is uiteraard het boek Kjoe is Best for you. Een neerslag van de tien interviews. Daarin vind je 100 wijze levenslessen vanuit mannelijk (Joe) of vrouwelijk (Joëlle) standpunt. De linkse pagina bevat bovenaan een zogenaamde tegelquote, telkens bestaande uit een positief en een negatief (YIN YANG) oogpunt. Onder deze quote vind je een bijhorend verhaal dat telkens uit exact 100 woorden bestaat. De rechtse pagina is telkens een cartoon die aansluit bij het verhaal.

Adolescenten

Met dit boek wil Geert vooral de adolescenten bereiken, pakweg de laatste jaren van de middelbare school tot midden twintig. ‘Kjoe biedt voor hen heel wat mooie inzichten, hiermee zou mijn leven er waarschijnlijk heel anders hebben uitgezien. Ik kom in scholen die dit wensen een gratis boekvoorstelling doen. Daar heb ik het over de dromen, de angsten van de opgroeiende jeugd en ga ik ook met hen in dialoog. Naast scholen is er ook promotie via VLAJO (Vlaamse Jonge Ondernemers). Alles om de jongeren als mens te doen groeien.’

Film, podcast, website, boek

‘Tijdens de lancering van het project heb ik 100 opeenvolgende dagen een filmpje en een podcast gepost. Je kan alles terugvinden op Youtube, Soundcloud en Spotify. Meer info vind je mijn website www.kjoeisbestforyou.be. Het boek kan je bestellen via mijn mailadres geert.vermeir@telenet.be. Ook wie graag info wenst over een voorstelling en de daarbij horende interactieve sessie met de jongeren kan mij mailen.’

Quote: ‘Ik kom in scholen die dit wensen een gratis boekvoorstelling doen. Daar heb ik het over de dromen, de angsten van de opgroeiende jeugd en ga ik ook met hen in dialoog.’

Geert Vermeir

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in