25.1 C
Stekene
donderdag 18 juli 2024

Kjoe is Best for you

GEERT VERMEIR was 58 en nam een drastische beslissing. Hij zei zijn mooie job vaarwel en besloot in de zomer van 2020 een boek te schrijven. Hij gaf zichzelf meteen al een pittige deadline: met Kerst moest het in de winkel liggen. Eind 2020 lag ‘Kjoe is Best for you’ onder de kerstboom.

‘Ik studeerde af als industrieel ingenieur chemie maar wist meteen dat een fabriek of een labo niet aan mij besteed waren. De verkoop riep mij, ik werd branch manager in de Belgische afdeling van een producent van transportbanden. Toen ik na 17 jaar niet verder kon groeien kreeg ik de mogelijkheid om voor dezelfde groep vanuit Nederland product manager te worden. Een nieuwe uitdaging want een technisch product is moeilijk verkoopbaar.’

Ommekeer

‘Nog eens 17 jaar later kreeg ik het gevoel dat ik in een gouden kooi zat. Alles netjes op orde en dan kwam corona. Plots was er heel veel tijd om na te denken. Vooral over de kwaliteiten die ieder mens in zich heeft maar die niet altijd gezien of gewaardeerd worden. Om lichaam en geest in balans te houden werd mijn missie duidelijk: ‘Mensen naar een next level begeleiden door hen positief te coachen in body en mind’. Zo staat het letterlijk in de inleiding van Kjoe is Best for you.

KJOE

Het letterwoord KJOE verwijst naar de kernwaarden die in het boek aan bod komen. K voor kwaliteit die iedere mens in zich heeft. J voor jump of stap uit je dagelijkse routine. O voor open en eerlijk in de conversatie, de maskers moeten af. E voor ecologisch duurzaam in de breedste zin van het woord. Niet enkel voor de natuur of de planeet maar ook en vooral om op persoonlijk vlak zo lang mogelijk fit en scherp van geest te blijven.

Van Torfs tot Stromae

‘Ik ging op zoek naar werkgevers met een groeiend bedrijf. De zogenaamde ‘best workplaces’ want de groei van een bedrijf is evenredig aan de individuele groei van de werknemers. Ik heb iedereen gecontacteerd, van schoenen Torfs over Studio 100 tot zelfs Stromae. Zo ben ik bij tien ondernemers terechtgekomen in de zoektocht naar wat voor hen de belangrijkste waarden in het bedrijf en in hun leven waren. Ik heb met hen wandelinterviews gedaan en daar podcasts van gemaakt.’

Joe en Joëlle

Blikvanger is uiteraard het boek Kjoe is Best for you. Een neerslag van de tien interviews. Daarin vind je 100 wijze levenslessen vanuit mannelijk (Joe) of vrouwelijk (Joëlle) standpunt. De linkse pagina bevat bovenaan een zogenaamde tegelquote, telkens bestaande uit een positief en een negatief (YIN YANG) oogpunt. Onder deze quote vind je een bijhorend verhaal dat telkens uit exact 100 woorden bestaat. De rechtse pagina is telkens een cartoon die aansluit bij het verhaal.

Adolescenten

Met dit boek wil Geert vooral de adolescenten bereiken, pakweg de laatste jaren van de middelbare school tot midden twintig. ‘Kjoe biedt voor hen heel wat mooie inzichten, hiermee zou mijn leven er waarschijnlijk heel anders hebben uitgezien. Ik kom in scholen die dit wensen een gratis boekvoorstelling doen. Daar heb ik het over de dromen, de angsten van de opgroeiende jeugd en ga ik ook met hen in dialoog. Naast scholen is er ook promotie via VLAJO (Vlaamse Jonge Ondernemers). Alles om de jongeren als mens te doen groeien.’

Film, podcast, website, boek

‘Tijdens de lancering van het project heb ik 100 opeenvolgende dagen een filmpje en een podcast gepost. Je kan alles terugvinden op Youtube, Soundcloud en Spotify. Meer info vind je mijn website www.kjoeisbestforyou.be. Het boek kan je bestellen via mijn mailadres geert.vermeir@telenet.be. Ook wie graag info wenst over een voorstelling en de daarbij horende interactieve sessie met de jongeren kan mij mailen.’

Quote: ‘Ik kom in scholen die dit wensen een gratis boekvoorstelling doen. Daar heb ik het over de dromen, de angsten van de opgroeiende jeugd en ga ik ook met hen in dialoog.’

Geert Vermeir

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings