14.1 C
Stekene
zaterdag 3 juni 2023

De Bezige Bijtjes behartigen belangen van bewoners Bloemenwijk

VANUIT een oproep van het krantje van de huisvestingsmaatschappij Woonanker Waas richtten Daniella Van Goethem, Christiane Lens, An Maes en Marleen De Nijs buurtbewonersvereniging De Bezige Bijtjes in de Stekense Bloemenwijk op. Verbeteren van de samenwerking met Woonanker is één van de doelstellingen van De Bezige Bijtjes naast het bij elkaar houden van de buurt.

‘De Bloemenwijk telt 152 gezinnen, het overgrote deel huurt een woning. Door een recente fusie afgelopen zomer hield Woonanker op te bestaan en kwam er een splitsing in 3 Wase regio’s. Stekene behoort nu tot Waasland-Oost met zetel in Beveren en daar knelt meteen al het schoentje. Voor klachten over hun huurwoningen zijn bewoners verplicht om naar het hoofdkantoor in Beveren te rijden, wat zeker niet altijd evident is. Er is weliswaar nog een bureau in de Ranonkelstraaat maar dat is enkel geopend op woensdag- en vrijdagvoormiddag,’ vertelt Daniella Van Goethem.

Klachten bundelen

‘Sinds enkele weken kunnen bewoners hun klachten doorgeven aan De Bezige Bijtjes, we plaatsten hiervoor een brievenbus in de straat. Wij bundelen de klachten en maken ze over aan de woonmaatschappij. Alle woningen in de Boemenwijk worden momenteel gerenoveerd, deels of volledig. Bij een complete renovatie wordt er een nieuwe keuken, badkamer, toilet en vloeren geïnstalleerd. Ook is er de mogelijkheid tot het plaatsen van zonnepanelen in de toekomst.’

‘Maar soms lopen er zaken fout: verkeerd geplaatste deuren, slordige afwerking, niet opruimen van bouwafval maar ook communicatieproblemen zijn een bron van ergernis. Wij sturen klachten door naar de bevoegde diensten en merken dat er sneller oplossingen komen. Op dat vlak hebben De Bezige Bijtjes al hun nut bewezen. Voor alle duidelijkheid: wij vertegenwoordigen ook de belangen van huurders van Woonanker uit andere wijken in Stekene en Kemzeke, in totaal goed voor 350 gezinnen.’

Maandflyers

‘Wij vinden echter dat een buurtbewonersvereniging nog veel meer kan doen, het samenbrengen van de bewoners is minstens zo belangrijk. Daarom verspreiden wij iedere maand een flyer bij alle bewoners met tips en een agenda van leuke uitjes. Tips gaan bijvoorbeeld over ventileren, verwarmen, schoonmaak of een vlotte huurbetaling. We zetten ook graag verenigingen in de kijker zoals onder meer vzw De Olijf. Wij zijn geen feitelijke vereniging en daardoor ontvangen we geen subsidie van de gemeente, maar voor de druk krijgen we de steun van de huisvestingsmaatschappij.’

Paasactiviteit

‘Op zaterdag 15 april organiseerden we een Paasactiviteit voor jong en oud in samenwerking met Stekene Boezjeert en Raakzaam. Bezoekers konden paaseitjes krijgen van de paashaas, er was gelegenheid om iets te drinken, de kleinsten amuseerden zich met spelletjes. Dat is waar De Bezige Bijtjes voor staat: mensen leren elkaar kennen, daar is in deze tijden heel veel nood aan.’

Quote: ‘Met onze buurtbewonersvereniging De Bezige Bijtjes willen wij de mensen bij elkaar houden.’

Daniella Van Goethem

Info: bewonersvereniging.stekene1@gmail.com

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in