25.1 C
Stekene
donderdag 18 juli 2024

De Bezige Bijtjes behartigen belangen van bewoners Bloemenwijk

VANUIT een oproep van het krantje van de huisvestingsmaatschappij Woonanker Waas richtten Daniella Van Goethem, Christiane Lens, An Maes en Marleen De Nijs buurtbewonersvereniging De Bezige Bijtjes in de Stekense Bloemenwijk op. Verbeteren van de samenwerking met Woonanker is één van de doelstellingen van De Bezige Bijtjes naast het bij elkaar houden van de buurt.

‘De Bloemenwijk telt 152 gezinnen, het overgrote deel huurt een woning. Door een recente fusie afgelopen zomer hield Woonanker op te bestaan en kwam er een splitsing in 3 Wase regio’s. Stekene behoort nu tot Waasland-Oost met zetel in Beveren en daar knelt meteen al het schoentje. Voor klachten over hun huurwoningen zijn bewoners verplicht om naar het hoofdkantoor in Beveren te rijden, wat zeker niet altijd evident is. Er is weliswaar nog een bureau in de Ranonkelstraaat maar dat is enkel geopend op woensdag- en vrijdagvoormiddag,’ vertelt Daniella Van Goethem.

Klachten bundelen

‘Sinds enkele weken kunnen bewoners hun klachten doorgeven aan De Bezige Bijtjes, we plaatsten hiervoor een brievenbus in de straat. Wij bundelen de klachten en maken ze over aan de woonmaatschappij. Alle woningen in de Boemenwijk worden momenteel gerenoveerd, deels of volledig. Bij een complete renovatie wordt er een nieuwe keuken, badkamer, toilet en vloeren geïnstalleerd. Ook is er de mogelijkheid tot het plaatsen van zonnepanelen in de toekomst.’

‘Maar soms lopen er zaken fout: verkeerd geplaatste deuren, slordige afwerking, niet opruimen van bouwafval maar ook communicatieproblemen zijn een bron van ergernis. Wij sturen klachten door naar de bevoegde diensten en merken dat er sneller oplossingen komen. Op dat vlak hebben De Bezige Bijtjes al hun nut bewezen. Voor alle duidelijkheid: wij vertegenwoordigen ook de belangen van huurders van Woonanker uit andere wijken in Stekene en Kemzeke, in totaal goed voor 350 gezinnen.’

Maandflyers

‘Wij vinden echter dat een buurtbewonersvereniging nog veel meer kan doen, het samenbrengen van de bewoners is minstens zo belangrijk. Daarom verspreiden wij iedere maand een flyer bij alle bewoners met tips en een agenda van leuke uitjes. Tips gaan bijvoorbeeld over ventileren, verwarmen, schoonmaak of een vlotte huurbetaling. We zetten ook graag verenigingen in de kijker zoals onder meer vzw De Olijf. Wij zijn geen feitelijke vereniging en daardoor ontvangen we geen subsidie van de gemeente, maar voor de druk krijgen we de steun van de huisvestingsmaatschappij.’

Paasactiviteit

‘Op zaterdag 15 april organiseerden we een Paasactiviteit voor jong en oud in samenwerking met Stekene Boezjeert en Raakzaam. Bezoekers konden paaseitjes krijgen van de paashaas, er was gelegenheid om iets te drinken, de kleinsten amuseerden zich met spelletjes. Dat is waar De Bezige Bijtjes voor staat: mensen leren elkaar kennen, daar is in deze tijden heel veel nood aan.’

Quote: ‘Met onze buurtbewonersvereniging De Bezige Bijtjes willen wij de mensen bij elkaar houden.’

Daniella Van Goethem

Info: bewonersvereniging.stekene1@gmail.com

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings