21.9 C
Stekene
zaterdag 3 juni 2023

Meersstraatcomité brengt buurtbewoners bij elkaar

De Meersstraat is een fraai, groen deel van Stekene, de verbinding tussen Bormte en Kwakkel. In het verleden was er al eens een Meersstraatcomité tien jaar actief maar bij gebrek aan interesse kwam hier een einde aan. In 2019 riepen enkele nieuwe mensen, en een aantal mensen die er voorheen ook bij betrokken waren, het Meersstraatcomité terug tot leven.

Het bestuur bestaat uit voorzitter Louis Van De Voorde en echtgenote Agnes De Jonghe, een penningmeester, een secretaris en nog enkele helpende handen. ‘Elk jaar vóór Kerstmis zetten we een levensgrote houten kerststal in onze straat met een echte versierde kerstboom en een verlichte ijzeren frame-kerstboom van ongeveer 3 meter hoog, met ook nog een kerstster boven de stal. Dit blijft staan tot Driekoningen,’ vertelt Agnes De Jonghe.

Terzelfdertijd staat er aan elke woning een ijzeren frame, ongeveer 2 meter hoog, in de vorm van een kerstboom met verlichting. ‘Wij plaatsen de kerstbomen en verwijderen ze, de bewoners hoeven enkel in te pluggen. Voorts plaatsen wij ook nog een grote verlichte ‘Vlam’.’

85 inschrijvingen op ochtendontbijt

‘Elk jaar rond begin oktober organiseren we een ochtendontbijt. Dat wordt heel goed onthaald bij de inwoners van onze straat, vorig jaar telden we weer 85 inschrijvingen. Wij hopen dit nog vele jaren te kunnen blijven doen en misschien organiseren we nog wel een andere activiteit extra in de toekomst.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in