17.4 C
Stekene
woensdag 17 juli 2024

Kristof Verbeeck: ‘bruggenbouwer’ bij De Lijn

FOTO: KRIS VERBEECK

OP 14 januari 2023 reikte het gemeentebestuur van Stekene de titel ‘Laureaat van de Arbeid’ uit aan Kristof Verbeeck (41) uit de Komiezenstraat. Kristof ontving het bronzen ereteken of het Label Toekomst in de sector Gemeenschappelijk stads- en streekvervoer. Het brevet wordt gegeven aan mensen die zich onderscheiden op professioneel en sociaal vlak.

Na zijn middelbare studies toegepaste wetenschappen ging Kristof aan de slag in de bewakingssector. ‘Na enkele jaren wilde ik nieuwe horizonten verkennen. Ik had geen vast omlijnd plan, stuurde diverse sollicitatiebrieven uit en het was uiteindelijk De Lijn die positief reageerde. Eigenlijk begon ik dus ‘bij toeval’ bij De Lijn als chauffeur. Mijn eerste standplaats was Grimbergen met Brussel-Noord als vervoerregio.’

Na de verhuis naar het Waasland was Kristof nog 7 jaar chauffeur bij De Lijn in Sint-Niklaas. ‘Het was toch aanpassen voor mij, een heel ander publiek dan in de Brusselse rand waar je nog een ‘goedendag’ kreeg bij het opstappen. Hier was dat absoluut niet het geval, ik had het er moeilijk mee. Uiteindelijk werd het me allemaal teveel, kreeg een mentale opdoffer, het was op, ik zat op mijn tandvlees, liep tegen een burn-out aan.’

Doorgroeimogelijkheden

Kristof ging op zoek naar een nieuwe uitdaging net op het moment dat er een examen voor controleur bij De Lijn werd uitgeschreven. ‘Zoals ik eerder toevallig bij De Lijn belandde, kwam ook nu de job van controleur mij ‘aanwaaien’. Maar met mijn opgebouwde anciënniteit was het een uitgemaakte zaak om bij De Lijn te blijven. Wat betreft doorgroeimogelijkheden heeft De Lijn veel te bieden.’

Kristof die zichzelf omschrijft als een gedreven controleur is actief op zowel bus als tram vooral in stedelijke omgevingen, bij voorkeur op drukkere lijnen met veel passagiers. ‘Wij werken steeds met minstens twee, maar doorgaans met drie of vier controleurs om onze veiligheid te garanderen en de efficiëntie te verhogen. Jammer genoeg is er een tendens naar meer agressie, wantrouwen tegenover controlepersoneel, passagiers zijn vaak te assertief, we voelen ons dikwijls bedreigd zowel fysiek als verbaal.’

Ondanks de ‘moeilijke’ werksituatie voelt Kristof zich thuis bij De Lijn. ‘Ik heb de voorbije jaren een omslag gemaakt. Voorheen genoot ik vooral van mijn vrijheid als chauffeur, nu hecht ik heel veel waarde aan het teamverband. Ik kom op voor mijn collega’s, stimuleer ze om problemen te ventileren. Als seniormedewerker vind ik het mijn plicht om mijn bagage en ervaring door te geven. Binnenkort start ik in dat verband met een ‘peterschap’ over een jongere controleur die zijn eerste stappen. De bekroning als ‘Laureaat van de Arbeid’ zie ik dan ook als een erkenning en een stimulans om verbindend te blijven werken bij De Lijn.’

Quote: ‘Als seniormedewerker vind ik het mijn plicht om mijn bagage en ervaring door te geven.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings