25.1 C
Stekene
donderdag 18 juli 2024

VAB Rijschool Stekene: niet te snel op praktijkexamen willen gaan…

FOTO: VAB Rijschool

VAB Rijschool heeft 78 kantoren over heel Vlaanderen waarvan ook één vestiging aan de Polenlaan in Stekene. De lockdowns van de rijschoolsector zorgden voor een heel drukke periode sinds januari 2021. De achterstand is op dit ogenblik zo goed als weggewerkt in zowat alle kantoren. Het behalen van een rijbewijs is niet evident, een grondige voorbereiding is een must.

‘Wij zetten vooral in op de kwaliteit van onze rijopleidingen. Omdat we een onderdeel zijn van VAB hebben wij heel wat kennis en expertise in huis wat betreft mobiliteit. Ook proberen we per leerling telkens met één lesgever te werken. Dat maakt de rijlessen persoonlijker en plezanter, zowel voor de leerling als de lesgever. Lesgevers worden constant bijgeschoold zowel op didactisch vlak als wat betreft leerlingenprofielen of de nieuwste rijtechnologieën,’ vertelt Peter Landsheere, algemeen directeur VAB-Rijschool.

Het is nog steeds druk bij VAB Rijschool Stekene dat over drie eigen wagens beschikt. ‘De wachttijd om een rijopleiding te kunnen starten is 4 à 6 weken. Tijdig plannen is dus belangrijk, zeker als je voor een langer-lopende rijopleiding bij ons kiest.’

Rijlesgever is een knelpuntberoep

Rijlesgever is een knelpuntberoep. ‘VAB geeft jaarlijks zijn eigen opleidingen met telkens een 30-tal kandidaat-lesgevers. Rijlesgever worden vraagt een fikse inspanning want je bent snel een jaar bezig voor je het brevet haalt. Tijdens de opleidingen volgen meerdere collega’s de kandidaat-lesgevers op en geven ze alle mogelijke ondersteuning.’

55% procent slaagkansen bij praktijkexamen

VAB Rijschool kan een beroep doen op ongeveer 300 lesgevers, in Stekene zijn 5 lesgevers actief. Eén van hen is Jochen Maes, sinds 2017 is hij 4/5de verbonden aan VAB Rijschool Stekene. “Op jaarbasis tellen we circa 400 leerlingen. In principe zijn ze niet verplicht om theoretische lessen te volgen vooraleer ze hun theorie-examen afleggen, maar het is uiteraard wel wenselijk. Om te slagen voor de theorie moet je minstens 43 punten op 50 behalen, de afgelopen jaren is het theorie-examen strenger geworden.’

VAB Rijschool biedt een aantal pakketten aan om beginnende chauffeurs op een veilige manier de weg op te helpen, met het nodige verkeerszinzicht, met oog voor verkeersveiligheid en met een juiste rij-attitude. Een rijexamen, gedurende 40 minuten, vindt plaats in Sint-Niklaas. De slaagkansen voor het praktijkexamen liggen rond de 55%, de erkende en wat grotere rijscholen hebben een vergelijkbaar slaagpercentage. ‘Leren rijden is niet evident en vraagt  tijd om dit onder de knie te krijgen. Uiteraard wil de beginnende chauffeur slagen en het rijbewijs halen, maar hij/zij moet daarna op een veilige manier de weg op gaan, met de juiste mentaliteit.’ Te snel op praktijkexamen willen gaan is geen goed idee. ‘Het is beter om de tijd te nemen om je rijopleiding via een rijschool te volgen en te oefenen met je begeleider, dat leidt tot een grotere slaagkans.’

Quote:

De wachttijd om een rijopleiding te kunnen starten is 4 à 6 weken, tijdig plannen is de boodschap

Peter Landsheere

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings