25.1 C
Stekene
donderdag 18 juli 2024

Optiek Vercruysse: service op maat van de klant

OPTIEK Vercruysse is een vaste waarde in het hart van de Stekense Dorpsstraat. Sinds 1990 ontvangt Véronique Vercruysse de klanten in haar mooie winkel.

‘Ik heb de zaak hier vanuit het niets helemaal zelf uit de grond gestampt en sindsdien ontvang ik iedereen met een brede glimlach’, zegt Véronique. ‘De zaak is er gekomen nadat ik mijn opleiding opticien en optometrist voltooid had. Misschien even verduidelijken: als optometrist mag je ook oogmetingen doen om de juiste sterkte van ieder glas voor iedere klant te bepalen. Maar ik ben geen dokter, van zodra er ook maar enige twijfel is over een mogelijk medisch probleem stuur ik de mensen meteen door naar een oogarts.’

Alles kan en mag

‘In de loop van die 33 jaar zijn de mogelijkheden enorm toegenomen. Zowel voor de glazen als voor de monturen. Alles kan en mag qua kleuren en vormen. Je moet doen waarbij je jezelf goed voelt. Ik zal altijd advies geven op basis van de vorm van het gezicht want sommigen hebben niet meteen een vorm in gedachten. Anderen hebben dan wel de nodige voorkennis maar ik stel vast dat  veel mensen open staan voor advies. Vergeet niet dat een bril een hele impact heeft op je uitstraling, die kan je niet wegsteken.’

Maatwerk

‘Het is vooral op vlak van service, persoonlijke aanpak en advies dat ik het verschil maak. De personalisatie van de glazen, altijd maatwerk want iedere mens is anders. Daar onderscheid ik me van de grote ketens, het is alsof je appelen met peren vergelijkt. Mijn persoonlijke aanpak heeft mij een trouw publiek opgeleverd. Allemaal mensen die mijn werk op prijs stellen. Een goede bril hoeft niet altijd duur te zijn, ik bied immers enorm veel variatie.’

Ambacht

Véronique maakt duidelijk dat er meer is dan alleen maar verkopen en dat blijkt ook uit de vele apparatuur in haar atelier. ‘Een opticien is een vakman, noem het gerust een ambacht. Het is niet omdat er niemand in de winkel staat dat ik geen werk heb. De glazen komen op sterkte toe maar ik moet die zelf afwerken in de vorm van het montuur.’

Oogmeting

In dat atelier vind je ook de installatie voor de oogmeting. ‘Pas nieuw gekocht om nog gedetailleerder te kunnen werken’, zegt Véronique. ‘Dit is een essentieel gegeven. Bij vrijwel alle mensen is er verschil tussen het rechter- en linkeroog maar dat is niet alles. Ook de afstand tussen de pupillen is van belang. De combinatie van die twee zorgt pas echt voor een degelijke bril. Ook voor een leesbrilletje, je vindt die tegenwoordig overal maar die hebben telkens dezelfde sterkte en zijn standaard qua breedte. Goed voor even te gebruiken maar dat is eigenlijk gewoon een vergrootglaseffect.’

Lenzen en hygiëne

‘Ik kan er niet meteen een percentage op plakken maar de lenzen zitten in de lift,  nu ook multifocaal. Maar dat is iets waar je voor open moet staan. Veel mensen durven niet aan hun oog komen, het doet echt geen pijn hoor’, stelt Véronique me gerust. ‘Maar wie lenzen zegt, zegt ook hygiëne. Bij daglenzen heb je dat effect minder, die gaan ’s avonds de vuilbak in maar maandlenzen dien je wel echt goed te onderhouden. Als je dat doet is de kans op infecties klein en is het zeker een alternatief voor een bril. Maar nogmaals: je moet doen waar je je zélf goed bij voelt.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings