25.1 C
Stekene
donderdag 18 juli 2024

Café Bosdorp: van 7 tot 77 en meer

FOTO:MAVAHOE

ER heerst een gezellige drukte in café Bosdorp wanneer we op een maandagnamiddag vriendelijk ontvangen worden door Sarika Phromsurin en Bruno Schelfhout. Pas nadat Boubou, de mascotte van het café, de sporen van onze hond besnuffeld en goedgekeurd heeft bestellen we een frisse schuimende Omer.

‘Ondertussen zijn we hier zeven jaar bezig’, vertelt Bruno. ‘Café Bosdorp is de ontmoetingsplaats voor een heel divers publiek. Overdag onze vaste klanten, in de vooravond vaak mensen die na de werkdag een aperitiefje komen halen en ’s avonds krijgen we nogal wat leden van de verschillende verenigingen over de vloer. Kortom: van 7 tot 77 en meer is iedereen hier welkom.’

Ronde toog

‘Het zijn niet altijd de makkelijkste jaren geweest want door corona mochten we een hele tijd alleen maar buiten de mensen ontvangen. Daar hebben we op ingespeeld door onze ganse oprit om te bouwen tot één groot terras. Maar ook binnen hebben we inspanningen gedaan om het een pak gezelliger te maken. Onze ronde toog is zonder twijfel dé blikvanger. Bij een rechte toog kan je enkel met je buurman praten, bij ons zit iedereen in een bijna volledige cirkel. Op die manier kom je tot een opstelling waarbij je iedereen kan aanspreken.’

Buren

‘Die uitbreiding van het terras kon er enkel komen dankzij de hulp van onze buurman. Ik heb zijn oprit nodig om achteraan mijn café te raken want hier is geen doorgang meer. Ik ben trouwens alle buren heel dankbaar. Ik kan begrijpen dat de argwaan aanvankelijk groot was want vroeger was de reputatie van het café niet al te best. Ondertussen hebben de meeste mensen ons bezocht, hebben ze zelf kunnen vaststellen dat het er hier heel gemoedelijk aan toe gaat. We zijn erin geslaagd om van een slechte café een goede te maken, geloof me: daar is veel werk aan. Die goede verstandhouding heeft ertoe geleid dat we heel wat helpende handen krijgen bij de jaarlijkse doortocht van de motorrit.’

Verenigingen

Café Bosdorp is ook de thuishaven van heel wat verenigingen. ‘Avanti Stekene, duivenmaatschappij De Snelle Vlucht, wielerclub De Sneltrappers, De Poezevrienden bekend van hun steun aan Kom Op Tegen Kanker, voetbalploeg FC Kado om er maar enkele te noemen. We hebben achteraan ook een feestzaal met 80 zitplaatsen of 110 mensen aan een staantafels. In die zaal hebben we vaste activiteiten op vrijdagavond. De eerste vrijdag van de maand kan je bieden of whisten, de tweede en derde vrijdag is er kruisboogschieting en de laatste vrijdag doen we aan gaaibollen. Het lijken allemaal heel oude gebruiken maar het enthousiasme van de jongeren is heel opvallend.’

Democratisch

Op zondag opent het café reeds om 8 uur. Wie gaat er dan in godsnaam op café? ‘De wielertoeristen van De Sneltrappers drinken graag vooraf een koffie’, verklaart Bruno. ‘We proberen hen die ook aan te bieden tegen een democratisch tarief net zoals we dat doen voor al onze andere klanten en voor alle dranken. Jammer genoeg ontsnappen wij ook niet aan de prijsverhogingen van onze leveranciers en daarmee waren wij ook genoodzaakt de prijs van een pintje te verhogen. Maar we zullen er alles aan doen om onze prijzen voor iedereen betaalbaar te houden’, belooft Bruno.

Quote: ‘Van een slechte café een goede maken: daar is veel werk aan geweest.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings