23.1 C
Stekene
woensdag 17 juli 2024

‘Vrienden op de Fiets’: budgetvriendelijk overnachten tijdens een sportieve vakantie

VAKANTIEPLANNEN voor 2023 en goesting om er eens met de fiets op uit te trekken? Dan moet je zeker eens kijken bij ‘Vrienden op de Fiets’. Deze van oorsprong Nederlandse organisatie werd opgericht in 1984. Onder hun vleugels krijg je voor 25 euro per persoon een bed en een ontbijt bij een gastgezin. Op de website www.vriendenopdefiets.nl vind je duizenden adressen, voornamelijk in Nederland en België. Ook in Stekene!

Een aanrader voor iedereen

Gaby en Lucien Pelssens uit het Limburgse Rekem maakten eind september een tussenstop in Stekene op hun terugweg van Blankenberge naar huis. Gaby is duidelijk heel enthousiast: ’Het is de eerste keer dat we een vakantie gepland hebben met overnachtingen bij Vrienden op de Fiets. Gewoon omdat we er voordien nog nooit van gehoord hadden. Dit is onze vierde slaapplaats deze week en het is een heel positieve ervaring. Overal een vriendelijk onthaal, gewoon bij de mensen thuis. Een goed bed, handdoeken en een lekker ontbijt zijn standaard. Vaak heb je ook nog de mogelijkheid om bij het gastgezin mee aan te schuiven bij het avondmaal. En niet te vergeten: deze formule is ook nog heel budgetvriendelijk. Kortom: een aanrader voor iedereen.’

Veel keuze

‘Door de kleinschalige aanpak zijn er wat beperkingen: zo kan je pas in de late namiddag aankomen maar dat is absoluut geen probleem. Het is logisch dat je je moet aanpassen, de mensen waar je logeert moeten net als wij ook ’s morgens gaan werken.’ Gaby werkt in de bibliotheek van Lanaken en Lucien als psychiatrisch verpleger in Munsterbilzen. ‘Via Vrienden op de Fiets kan je helemaal zelf je route uitstippelen want er zijn veel plaatsen om te overnachten maar er kunnen er altijd nog bij. Misschien starten we ooit ook nog een keer als gastgezin. Wanneer we op pensioen zijn en tijd hebben’, lacht Gaby.

Een goed gesprek bij de vuurschaal

Bij Lut Wijmeersch en Frans Rottiers in de Kemelstraat zijn de Vrienden op de Fiets al sinds 1998 welkom. ‘Toen de kinderen de deur uit waren hadden we een grote kamer over. Rijk zullen we er niet van worden’, lacht Frans. ‘Maar al vanaf de eerste gasten vonden we het fantastisch om de mensen tot in de puntjes te verzorgen. De meeste fietsers komen in de zomermaanden en dan hebben we heel vaak een goed gesprek, soms over heel moeilijke onderwerpen, bij de vuurschaal in de tuin. Het zijn vaak heel boeiende mensen, elk met een eigen verhaal.’

Hollanders

‘Eigenlijk hebben we zelf nog nooit ergens via Vrienden op de Fiets een overnachting geboekt’, verrast Lut. ’Wij zijn meer kampeerders. Het gaat soms zo ver dat we ook onze eigen kamer verhuren en zelf in onze tent slapen. Stekene is een prima ligging, halfweg tussen Antwerpen en de kust én vlakbij de Verbeke Foundation. Dat trekt veel Hollanders aan, en die zijn altijd iets vrijgeviger bij het afrekenen. Waarschijnlijk door het goede Belgische biertje.’

Quote: ‘Toen de kinderen de deur uit waren hadden we een kamer op overschot. Rijk zullen we er niet van worden.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings