22.9 C
Stekene
zaterdag 3 juni 2023

Lokaal muzikaal talent: one woman band Ellis Mane

ALS proevertje voor het interview met zangeres Ellis Mane beluister ik haar nieuwe single ‘Nice To Meet You’ op Youtube. Vanuit de woonkamer vraagt mijn vrouw Greet wie die mooie stem wel is? Ellis Mane is het alter ego van Elisa De Pauw (27) uit de Vlasrootstraat op de grens van Stekene/Sint-Gillis-Waas. Lokaal talent binnen oorbereik…

Elisa volgde de opleiding klassieke piano. ‘Het is handig om vanuit piano te beginnen om andere instrumenten zoals gitaar en bas te leren bespelen. Door het overzicht op een piano zie je sneller de notenstructuur, je krijgt gewoon een sterke basis mee. Toen ik 15 was, ruilde ik het klavier voor elektrische gitaar maar ik sluit niet uit dat ik ooit eigen nummers ga brengen op piano.’

Sinds haar studententijd speelde Elisa in verschillende bandjes. ‘Ik maak nu al een vijftal jaar deel uit van de band Sonderwält. We brengen indie-pop met meerstemmige zang, elektrische gitaar, cello en percussie. We doen vooral wat we leuk vinden. Ik schreef al nummers voor Sonderwält maar zoetjesaan rijpte het idee om zelf een EP (Extended Play, een verlengde single) uit te brengen. Ik blijf ondertussen spelen bij de band maar nu heb ik meer keuze als er een aanvraag komt voor een optreden.’

Elisa brengt gelaagde songs met karakter en soms een loeiend randje. De inspiratie voor haar eigen – Engelstalige – nummers borrelt doorgaans ’s morgens in alle vroegte op. ‘Terwijl mijn vriend Sander nog slaapt tokkel ik op mijn gitaar, zoek naar woorden en een tekst. Het draait soms om mijn eigen gemoedsstemming, af en toe frustraties, verhalen die ik oppik of een zin uit een film die een aanzet geeft tot meer.’

Van Glasgow tot Middelburg

Bezige bij Elisa legt ondertussen de laatste hand aan haar doctoraat in de vakgroep voor het afronden van haar opleiding Farmaceutische Technologie aan de Universiteit Gent. Stilzitten is aan haar niet besteed, op het ‘palmares’ staan huiskamer- en tuinconcerten, café-optredens, muziekfestivals in binnen- en buitenland, van Glasgow tot Leeds, Middelburg en Brussel. Ook op de Stekeldag en bij ‘Amateurkunst in de kijker’ kon het Stekense publiek genieten van haar muziek. Maar hoe beland je nu op een podium in Glasgow? ‘Ik kon er optreden op een vrij podium van de universiteit waar een vriend werkte aan zijn doctoraat. In ons circuit draait het dikwijls om mond-aan-mond reclame, zo rol je van het ene optreden in het andere en bouw je bekendheid op.’

De debuut EP ‘Nice To Meet You’ van Ellis Mane telt 5 nummers en is te beluisteren via streamingdiensten zoals Spotify. Bovendien is de EP ook gelimiteerd verkrijgbaar op cassette als bonustrack. Op… treedt Ellis Mane op in ’t Nief Veloken in Kemzeke.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in