25.1 C
Stekene
donderdag 18 juli 2024

Lokaal muzikaal talent: one woman band Ellis Mane

ALS proevertje voor het interview met zangeres Ellis Mane beluister ik haar nieuwe single ‘Nice To Meet You’ op Youtube. Vanuit de woonkamer vraagt mijn vrouw Greet wie die mooie stem wel is? Ellis Mane is het alter ego van Elisa De Pauw (27) uit de Vlasrootstraat op de grens van Stekene/Sint-Gillis-Waas. Lokaal talent binnen oorbereik…

Elisa volgde de opleiding klassieke piano. ‘Het is handig om vanuit piano te beginnen om andere instrumenten zoals gitaar en bas te leren bespelen. Door het overzicht op een piano zie je sneller de notenstructuur, je krijgt gewoon een sterke basis mee. Toen ik 15 was, ruilde ik het klavier voor elektrische gitaar maar ik sluit niet uit dat ik ooit eigen nummers ga brengen op piano.’

Sinds haar studententijd speelde Elisa in verschillende bandjes. ‘Ik maak nu al een vijftal jaar deel uit van de band Sonderwält. We brengen indie-pop met meerstemmige zang, elektrische gitaar, cello en percussie. We doen vooral wat we leuk vinden. Ik schreef al nummers voor Sonderwält maar zoetjesaan rijpte het idee om zelf een EP (Extended Play, een verlengde single) uit te brengen. Ik blijf ondertussen spelen bij de band maar nu heb ik meer keuze als er een aanvraag komt voor een optreden.’

Elisa brengt gelaagde songs met karakter en soms een loeiend randje. De inspiratie voor haar eigen – Engelstalige – nummers borrelt doorgaans ’s morgens in alle vroegte op. ‘Terwijl mijn vriend Sander nog slaapt tokkel ik op mijn gitaar, zoek naar woorden en een tekst. Het draait soms om mijn eigen gemoedsstemming, af en toe frustraties, verhalen die ik oppik of een zin uit een film die een aanzet geeft tot meer.’

Van Glasgow tot Middelburg

Bezige bij Elisa legt ondertussen de laatste hand aan haar doctoraat in de vakgroep voor het afronden van haar opleiding Farmaceutische Technologie aan de Universiteit Gent. Stilzitten is aan haar niet besteed, op het ‘palmares’ staan huiskamer- en tuinconcerten, café-optredens, muziekfestivals in binnen- en buitenland, van Glasgow tot Leeds, Middelburg en Brussel. Ook op de Stekeldag en bij ‘Amateurkunst in de kijker’ kon het Stekense publiek genieten van haar muziek. Maar hoe beland je nu op een podium in Glasgow? ‘Ik kon er optreden op een vrij podium van de universiteit waar een vriend werkte aan zijn doctoraat. In ons circuit draait het dikwijls om mond-aan-mond reclame, zo rol je van het ene optreden in het andere en bouw je bekendheid op.’

De debuut EP ‘Nice To Meet You’ van Ellis Mane telt 5 nummers en is te beluisteren via streamingdiensten zoals Spotify. Bovendien is de EP ook gelimiteerd verkrijgbaar op cassette als bonustrack. Op… treedt Ellis Mane op in ’t Nief Veloken in Kemzeke.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings