13.4 C
Stekene
zaterdag 3 juni 2023

Blond en Bruin Kemzeeks Vosken: ‘dit is echt ons bier’

VOLKSKUNSTGROEP Reintje Vos greep de voorstellingen van hun Poppenspel Reinaert en het Lammeken Gods aan om hun jubileumbier Kemzeeks Vosken voor te stellen aan het grote publiek.

‘Dit bier hebben we laten brouwen ter gelegenheid van vijftig jaar Reintje Vos. Dat moest allemaal in 2020 voorgesteld worden maar door corona is dit samen met ons vijfjaarlijks poppenspel twee jaar uitgesteld’, legt voorzitter Joris Van Raemdonck uit. ‘Brouwerij De Cock had een aantal proefbrouwsels gemaakt en onze leden hebben die blind geproefd. Zowel de blonde als de bruine variant zijn als beste uit de test gekomen. Het is dus echt óns bier geworden.’

Blijvertje

Beide bieren hebben een matig alcoholgehalte, het bruin Kemzeeks Vosken haalt 7 procent, de blonde klokt af op 7.7 procent. ‘Het was zeker niet de bedoeling om dit bier éénmalig aan te bieden tijdens het poppenspel dat eind november plaatsvond. Dit moet voor Reintje Vos een blijvertje in ons assortiment worden. We willen dit graag ook bij al onze toekomstige evenementen aan ons publiek blijven aanbieden’, besluit Joris.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in