13.9 C
Stekene
woensdag 31 mei 2023

Stekenaars Wim en Chantal baten een B&B uit in de Portugese Algarve

VRIENDELIJKE mensen, een prachtige natuur, het land met de meeste uren zon van heel Europa: Kemzekenaar Wim De Colvenaer en Stekense Chantal Van Haelst hebben nog geen moment spijt van hun verhuis naar het zuiden van Portugal, integendeel. In hun goed draaiende B&B Casa Esteval met 3 comfortabele kamers ontvangen ze gasten van over de hele wereld voor een ontspannen verblijf.

Bij hun zoektocht naar een geschikte plek gingen Wim en Chantal niet over één nacht ijs. “In totaal hebben we wel twee jaar rondgekeken. Eerst verkenden we de westkust, het gebied rond Nazaré, dat ook bekend staat als de Zilverkust. In de zomermaanden konden wij er niet genieten van een ontbijt buiten omwille van de koude wind en mist. Ook verschillende kustwandelingen waren onmogelijk omwille van de mist.”

Het jaar daarop ontdekten ze de schoonheid van de Algarve met zijn ongerepte natuur en aangenamere temperaturen. “Wij hebben specifiek voor deze locatie in Esteval Dos Mouros gekozen omwille van de rust en toch zijn we overal dichtbij. Het is een ideale uitvalsbasis om de Algarve te ontdekken. We zijn gelegen tussen de Spaanse grens en Sagres, op ongeveer 17 km van de zee en 45 minuten van de luchthaven in Faro.”

Een goedendag zeggen kost hier niets

Op diverse vlakken ervaren Wim en Chantal grote verschillen tussen België en Portugal. “De levensstandaard is een pak lager dan in België maar hier hebben mensen nog tijd voor elkaar. Iedereen spreekt tegen iedereen, een goedemorgen of goedendag zeggen kost de mensen geen moeite. Wij hadden het vooral moeilijk met de stroeve bureaucratie, het loopt allemaal heel traag. Ondertussen spreken we een aardig mondje basis Portugees, vooral in de kleinere dorpjes zoals het onze is dit echt wel nodig om te integreren.”

Social media

“We onderhouden het contact met familie en vrienden vooral via de social media. De nieuwsjes van Stekene en Kemzeke geraken via tot bij ons, wat altijd leuk is. We verwelkomden al heel wat kennissen en vrienden. Ze waren onder de indruk van de ongerepte stranden, imposante klifrotsen, idyllische baaitjes en het heerlijke klimaat. Voor de sportievelingen zijn er bovendien vlakbij prachtige wandel-, mtb- en fietsroutes,” vertellen Wim en Chantal.

Info: www.casa-esteval.com

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in