25.1 C
Stekene
donderdag 18 juli 2024

Stekenaars Wim en Chantal baten een B&B uit in de Portugese Algarve

VRIENDELIJKE mensen, een prachtige natuur, het land met de meeste uren zon van heel Europa: Kemzekenaar Wim De Colvenaer en Stekense Chantal Van Haelst hebben nog geen moment spijt van hun verhuis naar het zuiden van Portugal, integendeel. In hun goed draaiende B&B Casa Esteval met 3 comfortabele kamers ontvangen ze gasten van over de hele wereld voor een ontspannen verblijf.

Bij hun zoektocht naar een geschikte plek gingen Wim en Chantal niet over één nacht ijs. “In totaal hebben we wel twee jaar rondgekeken. Eerst verkenden we de westkust, het gebied rond Nazaré, dat ook bekend staat als de Zilverkust. In de zomermaanden konden wij er niet genieten van een ontbijt buiten omwille van de koude wind en mist. Ook verschillende kustwandelingen waren onmogelijk omwille van de mist.”

Het jaar daarop ontdekten ze de schoonheid van de Algarve met zijn ongerepte natuur en aangenamere temperaturen. “Wij hebben specifiek voor deze locatie in Esteval Dos Mouros gekozen omwille van de rust en toch zijn we overal dichtbij. Het is een ideale uitvalsbasis om de Algarve te ontdekken. We zijn gelegen tussen de Spaanse grens en Sagres, op ongeveer 17 km van de zee en 45 minuten van de luchthaven in Faro.”

Een goedendag zeggen kost hier niets

Op diverse vlakken ervaren Wim en Chantal grote verschillen tussen België en Portugal. “De levensstandaard is een pak lager dan in België maar hier hebben mensen nog tijd voor elkaar. Iedereen spreekt tegen iedereen, een goedemorgen of goedendag zeggen kost de mensen geen moeite. Wij hadden het vooral moeilijk met de stroeve bureaucratie, het loopt allemaal heel traag. Ondertussen spreken we een aardig mondje basis Portugees, vooral in de kleinere dorpjes zoals het onze is dit echt wel nodig om te integreren.”

Social media

“We onderhouden het contact met familie en vrienden vooral via de social media. De nieuwsjes van Stekene en Kemzeke geraken via tot bij ons, wat altijd leuk is. We verwelkomden al heel wat kennissen en vrienden. Ze waren onder de indruk van de ongerepte stranden, imposante klifrotsen, idyllische baaitjes en het heerlijke klimaat. Voor de sportievelingen zijn er bovendien vlakbij prachtige wandel-, mtb- en fietsroutes,” vertellen Wim en Chantal.

Info: www.casa-esteval.com

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings