25.1 C
Stekene
donderdag 18 juli 2024

Handgemaakte juwelen van Cecile De Cleir ondersteunen werking vzw De Olijf

CECILE De Cleir uit Klein-Sinaai is 10 jaar en één van de jongste ‘ondernemers’ van Stekene. Cecile maakt prachtige, kleurrijke kralen en sieraden die via haar webshop hun weg vinden naar klanten. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan vzw De Olijf.

Cecile loopt school op de VBS Tuimelaar, een groot deel van haar vrije tijd besteedt ze aan haar hobby. De technieken om armbandjes met kralen te maken zijn eindeloos, Cecile geeft me een spoedcursus. ”Ik denk eerst na over de kleurtjes die ik ga gebruiken, nu ben ik bezig met een mengeling van kleuren. Ik steek de kraaltjes eerst op een elastieken draadje en knip daarna het elastiek af met een kniptang. Ik hou altijd een extra stukje elastiek over voor het sluiten van het armbandje. Ik heb verschillende groottes, de polsen van mijn jongere broer staan model voor de kinderarmbandjes en mama staat model voor de volwassenenarmbanden.”

Een eigen winkeltje

Cecile droomde altijd al van een eigen ‘winkeltje’. “Drie jaar geleden, op vakantie in Frankrijk, had ik samen met een vriendin macramé armbandjes gemaakt. Maar we spraken geen Frans en bovendien verkopen macramé armbandjes er niet zo goed. Twee jaar later kreeg ik van mama een pakket met kraaltjes en ik was vertrokken. Eerst veel proberen en uitvinden, en opeens kwam het idee om een winkeltje op te richten. Papa en mama waren direct akkoord.”

Het winkeltje van Cecile is eigenlijk een webshop – www.le-ciel.be. “Ik stuur de armbandjes op maar als het heel dichtbij is dan breng ik ze aan huis met mijn fiets. Ik deelde eerst kaartjes uit in de buurt en zo leerden mensen me kennen. Daarnaast ben ik actief op Instagram onder ‘le_ciel_by_cecile’. Ik heb nu al ongeveer 85 armbandjes verkocht. Mijn kralen, sieraden en ringen kan je ook kopen bij Van Hoye Kantoor in Dorpsstraat in Stekene. Ik vind het fijn om creatief bezig te zijn, met de hulp van papa, mama en mijn broer maken we er een tof project van.”

Cecile schenkt een deel van de opbrengst aan vzw De Olijf in Stekene, een organisatie die gratis voedselondersteuning biedt voor mensen die het financieel moeilijk hebben.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings