17.4 C
Stekene
woensdag 17 juli 2024

Bar&Grill Cro-Magnon: vakantiegevoel in de Lunterbergstraat  

IN het stiltegebied op de grens van Klein-Sinaai en Stekene verwelkomen Bjorn Joosen en Liselotte Cleys hun gasten in een outdoor grill restaurant. Bij het binnenrijden van de Lunterbergstraat volg je gewoon de barbecue aroma’s, daarna is het genieten van zoveel lekkers en de ongerepte natuur.

FOTO: bever

Ons concept is een barbecue, koken op vuur. Cro-Magnon verwijst naar de First Modern Humans, de eerste mensen die vuur hanteerden om gerechten te bereiden. We gaan uit van een beperkte kaart voor ieder wat wils. Je hebt mensen die langskomen voor een burger en een drankje, anderen blijven heel lang tafelen voor een uitgebreide maaltijd met alles-erop-en-eraan. Gasten gaan vaak eerst aperitieven, zich opwarmen aan de vuurkorven, zijn niet gebonden aan een stoel, het is een heel dynamisch concept voor mensen met werkkleren,  wandelschoenen of naaldhakken, casual of chique, jong en oud.”

Wat we doen, doen we goed

“Regelmatig stellen we suggesties voor, momenteel is dat de côte à l’os, spare-ribs staan dan weer vast op de kaart, ze zijn enorm populair. We opteren voor een eerder beperkte kaart omdat we alles goed willen doen zoals vers gesneden frietjes, we gaan altijd voor kwaliteit. Alle vlees komt op de barbecue met fijne of grove houtskool. In de toekomst willen we terug naar een barbecue met een mix van eik en beukenhout.”

Lokale producten

“Wij werken zo lokaal mogelijk met plaatselijke producenten zoals Troubadour, Pitz IJs, Joeri Van Loo zorgt voor rundsvlees en uiteraard onze warme bakker Arto. Tel daarbij nog groenten en kruiden uit de eigen moestuin. We werken dikwijls met eetbare bloemen, Oost-Indische kers, goudbloemen, colakruid, verse munt. Op termijn willen wij ook onze eigen vuurkruiden maken als smaakmaker op de barbecue.”

Varkens Fred en Eddy en geitenbok Henri

Bjorn en Liselotte trachten hun ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te beperken. “Alle materialen, zoals onder meer de gootsteen zijn gerecycleerd, we beschikken ook over een composttoilet. Kippen met hun kuikentjes lopen hier rond, dat vinden kinderen fantastisch, ook onze varkens Fred en Eddy en geitenbok Henri zijn ware trekpleisters. We houden van de natuur, rond de bestaande berkenboom bouwden we onze keuken.”

Geluk delen met anderen

Kwetterende vogels, fraaie vergezichten, een oase van rust, Cro-Magnon ademt een instant vakantiegevoel uit. “We zijn maar wat blij dat we hier terechtkwamen, we delen ons geluk graag met anderen. We hebben nu al een beperkt aantal plaatsen voor tenten, de bedoeling is om er in de nabije toekomst een ‘glamping’ van te maken in een lightversie, altijd met respect voor de omgeving.”

Cro-Magnon startte in 2021 als een pop-up. “Dit jaar kregen wij onze vaste vergunning, dat opent nieuwe perspectieven. We hebben nog zoveel plannen maar willen onszelf niet voorbijlopen. Omdat we het hele jaar open zijn, beleven onze gasten telkens weer een nieuwe ervaring op het ritme van de seizoenen. Een goede raad: vanwege het beperkt aantal plaatsen is reserveren geen overbodige luxe.”

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings