18.3 C
Stekene
vrijdag 2 juni 2023

Bar&Grill Cro-Magnon: vakantiegevoel in de Lunterbergstraat  

IN het stiltegebied op de grens van Klein-Sinaai en Stekene verwelkomen Bjorn Joosen en Liselotte Cleys hun gasten in een outdoor grill restaurant. Bij het binnenrijden van de Lunterbergstraat volg je gewoon de barbecue aroma’s, daarna is het genieten van zoveel lekkers en de ongerepte natuur.

FOTO: bever

Ons concept is een barbecue, koken op vuur. Cro-Magnon verwijst naar de First Modern Humans, de eerste mensen die vuur hanteerden om gerechten te bereiden. We gaan uit van een beperkte kaart voor ieder wat wils. Je hebt mensen die langskomen voor een burger en een drankje, anderen blijven heel lang tafelen voor een uitgebreide maaltijd met alles-erop-en-eraan. Gasten gaan vaak eerst aperitieven, zich opwarmen aan de vuurkorven, zijn niet gebonden aan een stoel, het is een heel dynamisch concept voor mensen met werkkleren,  wandelschoenen of naaldhakken, casual of chique, jong en oud.”

Wat we doen, doen we goed

“Regelmatig stellen we suggesties voor, momenteel is dat de côte à l’os, spare-ribs staan dan weer vast op de kaart, ze zijn enorm populair. We opteren voor een eerder beperkte kaart omdat we alles goed willen doen zoals vers gesneden frietjes, we gaan altijd voor kwaliteit. Alle vlees komt op de barbecue met fijne of grove houtskool. In de toekomst willen we terug naar een barbecue met een mix van eik en beukenhout.”

Lokale producten

“Wij werken zo lokaal mogelijk met plaatselijke producenten zoals Troubadour, Pitz IJs, Joeri Van Loo zorgt voor rundsvlees en uiteraard onze warme bakker Arto. Tel daarbij nog groenten en kruiden uit de eigen moestuin. We werken dikwijls met eetbare bloemen, Oost-Indische kers, goudbloemen, colakruid, verse munt. Op termijn willen wij ook onze eigen vuurkruiden maken als smaakmaker op de barbecue.”

Varkens Fred en Eddy en geitenbok Henri

Bjorn en Liselotte trachten hun ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te beperken. “Alle materialen, zoals onder meer de gootsteen zijn gerecycleerd, we beschikken ook over een composttoilet. Kippen met hun kuikentjes lopen hier rond, dat vinden kinderen fantastisch, ook onze varkens Fred en Eddy en geitenbok Henri zijn ware trekpleisters. We houden van de natuur, rond de bestaande berkenboom bouwden we onze keuken.”

Geluk delen met anderen

Kwetterende vogels, fraaie vergezichten, een oase van rust, Cro-Magnon ademt een instant vakantiegevoel uit. “We zijn maar wat blij dat we hier terechtkwamen, we delen ons geluk graag met anderen. We hebben nu al een beperkt aantal plaatsen voor tenten, de bedoeling is om er in de nabije toekomst een ‘glamping’ van te maken in een lightversie, altijd met respect voor de omgeving.”

Cro-Magnon startte in 2021 als een pop-up. “Dit jaar kregen wij onze vaste vergunning, dat opent nieuwe perspectieven. We hebben nog zoveel plannen maar willen onszelf niet voorbijlopen. Omdat we het hele jaar open zijn, beleven onze gasten telkens weer een nieuwe ervaring op het ritme van de seizoenen. Een goede raad: vanwege het beperkt aantal plaatsen is reserveren geen overbodige luxe.”

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in