25.1 C
Stekene
donderdag 18 juli 2024

Aucxis: Stekens bedrijf is wereldmarktleider in de veilingwereld en pionier in de RFID-technologie

Aucxis? Wellicht gaat er geen belletje rinkelen maar het bedrijf in de Stekense ambachtelijke zone Kleine Zavel is wereldmarktleider in de niche van de globale veilingwereld. Bovendien is Aucxis een pionier in de RFID-technologie, de techniek waarmee artikelen voorzien van een microchip automatisch gescand kunnen worden. Geert Vonck, Chief Executive Officer en Tom De Decker, Chief Operating Officer geven tekst en uitleg bij de activiteiten van Aucxis. Hoogste tijd om kennis te maken met een onderneming die volop op zoek is naar (lokaal) talent.

‘Aucxis startte in 1985 als een eenmanszaak en groeide uit tot een team van bijna 60 bekwame en gedreven mensen. Uit de noden van de land- en tuinbouw startte Aucxis met de ontwikkeling van innovatieve systemen voor het veilen (E-Trade) en de langdurige bewaring van fruit en groenten (Procescontrole). RFID-technologie werd geïntroduceerd in de sectoren waar we historisch mee vergroeid zijn maar breidde snel uit naar tal van andere sectoren.’

Online veiling in Saoedi-Arabië opgestart vanuit Stekene

Vanuit de link met Belgische fruitveilingen kreeg Aucxis de vraag om hun verkoopsystemen te verbeteren. ‘Het was de start van de ontwikkeling van software voor online veilingen. In de loop der jaren groeiden we uit tot de marktleider voor veilingen van niches zoals fruit, groenten, vis, bloemen en koffie, maar ook vee- en wolverkoop.’

‘Wij profileren ons als een familiale KMO waar iedereen zich betrokken voelt.

Onderzoek en ontwikkeling van de systemen leidde tot het KOSMOS softwarepakket in de cloud. ‘KOSMOS bundelt alle veilingfunctionaliteiten van aanvoer, verkoop tot na-verkoop, wat je enkel nodig hebt is internet en een pc, smartphone of tablet. In de plaats van verkoop bieden wij het systeem aan via verhuur (Saas-model) waardoor onze inkomsten gegarandeerd blijven. Dat zorgt voor meer stabiliteit naar de toekomst. In de verhuur zit onder meer het onderhoud, service, trainingen en nieuwe versies van softwaresystemen. Vanuit onze vestiging kunnen wij de softwaresystemen aansturen en wijzigen, de klant hoeft zich hier niet over te bekommeren. Vorig jaar hebben wij zo een veiling in Saoedi-Arabië vanuit Stekene opgestart.’

RFID: groeisector met een oneindig aantal toepassingen

‘In 2007 richtten we de business unit RFID (radio-frequency identification) op, deze technologie wordt onder meer gebruikt voor de beveiliging in kledingwinkels. De vastgemaakte labels zijn RFID-tags en worden automatisch gelezen door de poortjes aan de uitgang van een winkel.’

De toepassingen van RFID zijn oneindig en kunnen in de meest uiteenlopende sectoren worden ingezet. ‘Gezien onze ervaring bij de veilingen werden we geconfronteerd met het probleem van herbruikbare kisten en containers die verloren gingen. Door alle verpakkingen van een RFID-tag te voorzien en regelmatig een inventaris uit te voeren met RFID-lezers weten de veilingen wat zich waar bevindt of bij welke klanten werd uitgeleverd.’

RFID-technologie kan ingezet worden om magazijnen, voorraden en leveringen te controleren en te stroomlijnen. ‘Efficiëntie en tijdswinst is gegarandeerd. De business unit wordt steeds belangrijker voor ons en is inmiddels goed voor de helft van de omzet van Aucxis.’

Salesprofielen met een technische achtergrond

‘Aucxis telt momenteel 57 medewerkers, in 2021 verwelkomden we 8 nieuwe talenten. Rekruteren wordt echter steeds moeilijker. Vroeger reageerden 20 kandidaten op een vacature, nu moeten we zelf gericht op zoek gaan naar mogelijke profielen. We zijn vooral op zoek naar profielen in sales, software ontwikkeling, projectengineers of project management.’

FOTO: bever

Werk in eigen gemeente

In hun zoektocht naar nieuwe medewerkers kijken Geert Vonck en Tom De Decker nadrukkelijk naar talent uit de eigen regio. ‘Heel wat mensen uit het Waasland die werken in Antwerpen of Brussel zijn dagelijks urenlang onderweg, terwijl er ook in de eigen gemeente mooie kansen liggen bij innovatieve bedrijven. Bij Aucxis zorgen wij niet alleen voor een goed loonpakket, wij zetten ook sterk in op een gezonde werk/privé balans. Thuiswerk en glijdende werkuren zijn daarvan twee voorbeelden.’

Ondanks een vlakke structuur zijn er voldoende doorgroeimogelijkheden. ‘Wij profileren ons als een familiale KMO waar iedereen zich betrokken voelt. Onze kernwaarden draaien rond respect, teamspirit, passie, uitdaging en innovatie. Wie op zoek is naar een (nieuwe) uitdaging kan steeds terecht op werkenbijaucxis.com.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings