25.1 C
Stekene
donderdag 18 juli 2024

Restaurant Reintje, 31 jaar de culinaire trots van Kemzeke

EEN restaurant dat meer dan 30 jaar op de teller heeft staan, je vindt het bijna nergens meer. Restaurant Reintje in het centrum van Kemzeke is op dat vlak een uitzondering. Chef-kok Luc Polfliet en zijn echtgenote Peggy Masyn verwennen hun gasten al meer dan drie decennia met een klassieke keuken gebaseerd op dagverse gerechten aan betaalbare prijzen. Gazet Van Stekene ging de sfeer opsnuiven…

Luc studeerde af aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde, liep talrijke stages in binnen- en buitenland, was negen jaar kok bij Het Mezennestje in Sint-Niklaas. ‘In 1991 openden we Reintje, onze aanpak loonde van meet af aan. Als je een restaurant start moet je goed nadenken over de vraag: wie is onze doelgroep? Je moet je aanpassen aan de wensen van klanten en op die weg verder gaan.’

De succesvolle formule is één ‘vaste’ menu gecombineerd met diverse gerechten à la carte, zowel vlees als vis, van rundsfilet en varkenshaasje tot slibtong en griet. ‘We volgen de seizoenen op de voet, nu in de herfst kan je genieten van onder meer hert, haas en kwartel. Vanzelfsprekend schenken wij er een lekker wijntje bij.’

Van Sint-Niklaas tot Gent

We hebben gasten van Sint-Niklaas tot Gent en alles wat er tussen ligt

Luc en Peggy zijn een geoliede tandem, perfect op mekaar ingespeeld. Terwijl Luc de pannen van de hemel kookt, is Peggy de charmante gastvrouw die het de gasten naar de zin maakt. Niets is teveel gevraagd, altijd met een glimlach, je voelt je meteen op het gemak. ‘De huiselijke, gezellige sfeer lokt gasten van ver buiten Kemzeke. We hebben bezoekers van Sint-Niklaas tot Gent en alles wat er tussen ligt. Mensen weten wat ze aan ons hebben, ze gaan altijd tevreden naar huis.’

FOTO: bever

Reintje is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag zowel ’s middags als ’s avonds. Wenst u thuis te genieten? Geen probleem Reintjes afhaal/traiteurdienst zorgt voor een menu om duimen en vingers af te likken. ‘We doen alles met tweeën. Een restaurant betekent hard werken, inkopen, administratie, koken, er komt zoveel bij kijken. Maar we doen het ontzettend graag, het is ons leven.’

De horeca in Kemzeke heeft het niet makkelijk, gelukkig blijft Reintje een huis van vertrouwen: proficiat en bedankt Luc en Peggy!


GESPONSORD DOOR:

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings