23.1 C
Stekene
woensdag 17 juli 2024

Het succes van kinderdagverblijf De Kemelkes in Kemzeke

DE nood aan baby– en peuteropvang is groot, wachtlijsten lopen op, ook in Stekene. Het echtpaar Kim Rooms en Jan Sleeckx uit Kemzeke startte 9 jaar geleden kinderdagverblijf De Kemelkes op, pal tegenover Vrije Basisschool 7-Sprong. Door een professionele aanpak groeide de organisatie en werd een tweede kinderdagverblijf overgenomen.

Kim, bachelor orthopedagogie, en Jan, opleiding grafische technieken en bijscholing in jeugd- en gehandicaptenzorg, waren jarenlang actief als opvoeders in een internaat in Ledeberg. Toe aan een nieuwe uitdaging, opvang van baby’s en peuters was de droom van Kim, kochten ze in Kemzeke centrum een huis. Kim startte De Kemelkes op, nadien kwam Jan erbij. ‘We verbouwden het pand volledig naar de normen van Kind en Gezin. Per kind moet je 3m² speel- en 2m² slaapruimte bieden. Dit huis is perfect voor de opvang van 15 kindjes. Vanzelfsprekend moet ook de brandveiligheid in orde zijn vermits het om een publiek toegankelijk pand gaat.’

Wachtlijst tot januari 2023

In de Kemelkes ² betalen ouders al naargelang hun inkomen.

Van 3 kindjes ging het naar 7 kindjes, al snel werd de limiet van 15 bereikt. De vraag is groot, momenteel is er bij De Kemelkes een wachtlijst tot januari 2023. Broertjes en zusjes krijgen voorrang maar elke nieuwe aanvraag wordt eerlijk behandeld. ‘Ondertussen startten wij in december 2018 een tweede kinderdagverblijf, De Kemelkes ², op in de Stationsstraat in Kemzeke, het betreft de overname van de voormalige Sjoebidoe. In de Kemelkes ² betalen ouders al naargelang hun inkomen, we vangen er 18 peuters op. In mei 2022 verhuizen we met De Kemelkes ² naar een nieuw pand op de Voorhout 45.’

Verse voeding, zelf koken

Kim en Jan doen een beroep op drie medewerkers. ‘Wij beginnen allebei om 7 uur ’s morgens, werken sinds kort apart in de twee crèches. Verzorging en verschoning zijn belangrijk, ook koken maakt deel uit van ons takenpakket. Wij bereiden alles zelf, iedere dag weer verse voeding is een meerwaarde die zeer gesmaakt wordt. Na onze dagtaak wacht dan het administratieve werk, aanvragen, facturen, mails, rondleidingen, we weten altijd wel wat doen.’

Kinderen laten genieten

Knutselen, buiten spelen, liedjes zingen, schilderen, knuffelen, in boekjes lezen: de peuters bij De Kemelkes hoeven zich niet te vervelen. “We trachten de kindjes zoveel mogelijk, spelenderwijs, te betrekken bij alles wat we doen. Wanneer we de bijvoorbeeld de bedjes verschonen mogen de kindjes overtrekjes en dekentjes in de wasmand leggen. We leren ze ook hun slabbetjes opruimen, dat is op zich een activiteitje waar ze graag aan meedoen.’

Kim en Jan doen alles samen met de kindjes en daar hebben ze deugd van. ‘Het is een valkuil maar soms lopen we onszelf wel eens voorbij. We moeten dan de tijd nemen om even rust te nemen, samen met de kindjes een moment van ontspanning, daar krijgen we weer energie van.’

Een goede relatie met de ouders vormt de basis. ‘Je moet oor hebben voor hun wensen, op die manier kweek je vertrouwen. We hebben een goede reputatie, dat merken we aan de vele aanvragen. Met twee dagverblijven kunnen we nog beter inspelen op specifieke vragen, vaak speelt de afstand een rol.’

Ondernemerschap primeert

Naast de twee kinderdagverblijven verzorgen Kim en Jan al enkele jaren kinderzomeropvang tijdens de maanden juli en augustus. ‘We maken hierbij gebruik van de accommodatie van de 7-Sprong. De organisatie nemen wij voor onze rekening, enkele studenten zorgen voor de praktische opvang en activiteiten. Door de grote vraag naar opvang voor schoolgaande kinderen in Stekene is dit initiatief ideaal, als ondernemers kijken we altijd uit naar opportuniteiten. Ons hart ligt bij kinderen maar we vertrekken altijd vanuit een businessmodel. Als dat klopt, gaan we er helemaal voor.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings