14.9 C
Stekene
donderdag 1 juni 2023

Stekene ondersteunt app voor lokale tewerkstelling

NA ‘koop lokaal’ zet Stekene nu ook in op ‘werk lokaal’. Als eerste Oost-Vlaamse gemeente biedt Stekene via de app ‘mylocaljob.be’ een platform aan werkgevers, organisaties en inwoners. Pieter De Witte, schepen van onder meer economie, gelooft in het project. ‘Vooral de laagdrempeligheid spreekt ons aan.’

De app ‘mylocaljob.be’ brengt werkgevers en werkzoekenden, maar ook vrijwilligers bij elkaar. Op basis van een aantal filters krijg je een overzicht van plaatselijke jobs of vrijwilligerswerk die interessant zouden kunnen zijn. Als een vacature je aanspreekt, stel je je kandidaat door simpelweg te swipen. Een kandidaat wordt gebeld door de werkgever, vereniging of sportclub, eigenlijk het omgekeerde van een klassiek sollicitatiegesprek.

Vier gemeenten in de provincie Antwerpen – Brasschaat, Schoten, Schilde en Kapellen – stapten als eersten in het project. ‘De gemeente Stekene betaalt 13.225 euro voor een periode van twee jaar. Voor elke werkgever, organisatie en inwoners van Stekene is de app hierdoor gratis. Wij zijn overtuigd van het nut. De zoektocht naar een geschikte werknemer of vrijwilliger verloopt vaak moeilijk. Met deze app willen wij het contact met handelaars, bedrijven, verenigingen of scholen vereenvoudigen.’

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in