25.1 C
Stekene
donderdag 18 juli 2024

Karate draait om eenvoud, eerlijkheid, discipline en koelbloedigheid

KENSEI Karate Stekene, opgericht in 1973 door Romain Verdurmen en Guido Stroobandt, groeide uit tot een club van een meer dan behoorlijk niveau. Eerste plaatsen op zowel provinciaal, regionaal, nationaal als internationaal niveau zijn geen uitzondering. “We besteden veel aandacht aan de opleiding van de jeugd,” vertelt secretaris Guido Stroobandt.

Karate is een zelfverdedigingskunst en vechtsport afkomstig uit Japan, een beoefenaar heet een karateka. Bij karate gaat het niet om winnen of verliezen maar om verbetering van je karakter. “Karate mag uitsluitend gebruikt worden voor zelfverdediging, een gezegde luidt: een vermeden gevecht is een gewonnen gevecht.”

FOTO: Kensei Karate Stekene

Aangepaste lessen voor jongeren

Bij karate gaat het om verbetering van je karakter

De trainingen vinden plaats in de Sporthal van Stekene. “Wij trainen op dinsdag, vrijdag en zaterdag en kunnen daarbij een beroep doen op 6 gediplomeerde trainers. Voor recreanten, van alle leeftijden, zijn er speciale trainingen voorzien. Hierbij ligt het accent niet zozeer op het competitieve maar op de ontwikkeling van lichaam en geest.” Karateka’s starten met een witte gordel en kunnen naargelang trainingen en wedstrijdresultaten doorgroeien naar een gele, oranje, groene, blauwe, bruine en tenslotte zwarte gordel.”

FOTO: Kensei Karate Stekene

Financieel gezond

Het aantal leden schommelt tussen 45 en 65. Via een interclubcompetitie met onder meer Sint-Niklaas, Lokeren, St-Gillis-Waas en Laarne meten de karateka’s zich met elkaar, de leden van Kensei Karate Stekene staan hoog aangeschreven. Vrijwilligers vormen de basis van de club. “Het bestuur dat zich belangeloos inzet, vergadert maandelijks en bepaalt de richtlijnen van de club. We zijn financieel gezond door lidgelden, sportmanifestaties en de subsidies van de gemeente Stekene. Leden betalen jaarlijks 100 euro lidgeld, daarvan gaat 25 euro per lid naar de overkoepelende Vlaamse Karate Federatie.”

Kensei Karate Stekene is een hechte, familiale club, vriendschap primeert. “Het einde van elk sportjaar sluiten we af met een dagje aan zee voor zowel de leden als de ouders en broers en zusjes. Hoeft het gezegd: nieuwe leden zijn steeds van harte welkom.”

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings