18.3 C
Stekene
vrijdag 2 juni 2023

Stekene van A(belendreef) tot Z(eshoek), een fietsverkenning

Abelendreef, Klein-Sinaai, breedtegraad 51.192108, lengtegraad 3.988768

De Abelendreef in Klein-Sinaai ligt op de Vlasroute, 42,195 kilometer lang, precies een marathonparcours. Na het passeren van de Kasteelstraat, het ‘centrum’ van Klein-Sinaai, rechtsaf.

Goed berijdbare kasseibaan, 1 ster in Parijs-Roubaix, betonnen fietsrijstroken aan weerszijden. Meteen twee kapelletjes, onderdeel van een bedevaartweg gewijd aan de O.L. Vrouw van 7 Weeën.

Dominique, dokwerker met een ‘boek’ aan de haven van Antwerpen, kind onder de arm, woont hier drie jaar, in de buurt geboren, terug naar zijn roots. Rust en groen? Zeker, maar helaas ook sluipverkeer richting Expressweg.

Enkele oude hoeves met daarnaast voornamelijk nieuwbouw, een kraan torent boven de weg, maïsvelden nog twee meter hoog, volgende week alweer gemaaid.

Wullebos

Verderop een zandweg, beginpunt van een fraai natuurgebied. De Abelendreef grenst aan het Wullebos, dat zijn naam dankt aan de wulle, een kleine ransuil die ook vandaag nog in het Klein-Sinaaise naaldbos woont. In het Wullebos geniet je ten volle van de natuur, tijdens geleide wandelingen luister je naar verhalen over de geheimzinnige geschiedenis van het bos.

Een bord waarschuwt: ‘Sluipweg stof bedankt. Wandelaars, fietsers in het stof dankzij koning auto in het bos.’

Ride & run – bike

Twee ruiters zadelen hun paarden, een boer op zijn tractor steekt me voorbij, slaat wat verder af naar zijn wei. Eddy Vanhecke is de eigenaar van de wei waar ’s anderendaags een Ride & run – bike plaatsvindt, een evenement voor paardenliefhebbers die graag eens iets anders willen doen, 96 deelnemers staan aan de start. Een team bestaat uit een ruiter en loper die samen een traject – 5, 10 of 15 km – afleggen door de natuur in de omgeving van Klein-Sinaai. De wei van Eddy ligt er pico bello bij, volgende week het decor voor een menwedstrijd in een organisatie van LRV Klein Sinaai. Dressuur en vaardigheid, wegtraject en hindernissen staan op het programma.

FOTO: bever

Op het einde van de zandweg een slagboom, rechtsaf naar de Hinnestraat, 300 meter verder linksaf naar de Kapellestraat die uitmondt op de Baggaart-Zuid, de parallelbaan van de Expressweg. ‘Sluipweg stof bedankt. Wandelaars, fietsers in het stof dankzij koning auto in het bos.’

Meer nieuws in deze categorie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in