4 augustus 2025, 17 uur. Ann Van Den Berghe bedient samen met haar man Kevin Van Dyck, zoon Maddox en dochter Maithé de eerste klanten in de gloednieuwe frituur Bij Anneke.
Eigenlijk was Maithé de aanstoker van het ganse avontuur. ‘Ik heb voordien in twee frituren als jobstudente gewerkt en de vorige eigenaars polsten me voor een mogelijke overname. Er werd even over nagedacht zonder toe te happen maar het idee bleef sluimeren. Ik heb nooit een specifieke horeca-gerichte opleiding maar heb dat altijd met heel veel enthousiasme gedaan. Niet enkel voor de bijverdienste maar gewoon het plezier om mensen te bedienen.’
Stroomversnelling
‘En in april hebben we dan de knoop doorgehakt’, pikt mama Ann in. ‘Na een gesprekje met de boekhouder kwam alles in een stroomversnelling. Ik heb al twintig jaar een kantoorbaan bij expeditiebedrijf Hellmann maar er kriebelde iets, ik wilde een nieuwe uitdaging. Ik moest enkel mijn man en de kinderen nog over de streep trekken. Ze werken hier nu als jobstudent, Maithé gaat in september rechten studeren aan de Antwerpse universiteit, Maddox begint aan zijn laatste jaar sport in het middelbaar. Zelf blijf ik halftijds op mijn oude job en ben ik nu halftijds zelfstandige in bijberoep.’
‘Ondertussen is de openingsdag al even achter de rug en de eerste ervaringen zijn zeker positief. Voor de opening hadden we al een proefbak voor familie en vrienden. Voor Kevin en Maddox was het allemaal nieuw maar die vinden ondertussen ook hun draai. Voor Kevin waren de voorbije maanden ook geen pretje, na ruim een half jaar leegstand heeft hij hier nogal wat opknapwerk moeten verrichten.’
Puntzak
Waarom koop ik mijn frietjes nu Bij Anneke? ‘De blikvanger is duidelijk de terugkeer van de puntzak. Daar zijn op sociale media al heel wat positieve commentaren op gepost. Er is ook onze suggestiebox en de Loaded Fries, dat zijn frietjes met cheddarkaassaus en gedroogde uitjes. Daarnaast onze huisgemaakte specialiteiten: stoofvlees, goulash en vol-au-vent. Misschien komen er daar later nog bij maar met halftijds werken blijft time management een belangrijk punt.’
‘Uiteraard hopen wij erop dat dit een succesverhaal wordt. Vandaag loopt het goed maar door de leegstand moeten we ons klantenbestand wel weer helemaal opnieuw opbouwen. Sinds de opening zijn heel wat mensen al eens langsgekomen. De feedback was voornamelijk positief en ik hoop dan ook dat ze terugkomen. We staan altijd open voor tips want luisteren naar je klanten is voor elke ondernemer van levensbelang.’
‘Eén ding is nu al een succes: de binding met de kinderen. Samenwerken met de ganse familie de absolute intentie om alle klanten een perfect gebakken product aan te bieden.’
QUOTE:
‘Luisteren naar je klanten is voor iedere ondernemer van levensbelang.’
Ann Van Den Berghe
KADERSTUKJE
Frituur Anneke vind je aan de Dorpsstraat 109 in Stekene
Open op maandag en dinsdag van 17 tot 20 uur.
Vrijdag tot en met zondag van 17 tot 21 uur.
Bestellen kan ook online op bij-anneke.unipage.eu Je krijgt dan een melding wanneer je frietjes en/of vleesjes afhaalklaar zijn.