10.4 C
Stekene
zondag 10 december 2023

Mieke Rosseneu van Mia’s Feelgood: duurzaamheid is een totaalpakket

In de kledingbranche is er steeds meer aandacht voor duurzaam ondernemen. Maar hoe vul je dat concreet in? We legden ons oor te luisteren bij Mieke Rosseneu, zaakvoerster van Mia’s Feelgood uit de Bergstraat. Met bijna 50 jaar ervaring in de mode startte Mieke in september 2021 met een conceptstore waarbij ze dameskleding, accessoires, draagbare juwelen en handtassen aanbiedt in een huiselijke sfeer. ‘Duurzaamheid is voor mij een totaalpakket.’

‘Duurzaamheid wil ik niet vernauwen tot iets puur ecologisch. Voor mij start duurzame kleding met goede kwaliteit. Concreet heb ik het dan over draagbare kleding die niet vervormt of verkleurt en zijn pasvorm behoudt, mensen moeten er zich comfortabel in voelen.’

Mieke werkt samen met lokale, Italiaanse ateliers. ‘Voor 2023 wil ik nog meer inzetten op duurzame collecties. Zoveel als mogelijk koop ik kleding van biologisch katoen met het GOTS label. Dat staat voor een duurzame productie van katoen van de plant tot de lap stof die aan de basis ligt van onze collecties. Het betekent dat deze katoen biologisch geteeld, gesponnen, geweven of gebreid is.’

De verf voor het kleuren van textiel wordt alsmaar milieuvriendelijker. ‘De verven die vroeger gebruikt werden voor het beschilderen van zijde waren vergif vergeleken met wat er vandaag op de markt is, dat is een ontwikkeling ten goede.’

Geleidelijke veranderingen

Duurzaamheid heeft voor Mieke ook te maken met service. ‘Ik neem altijd ruimschoots de tijd voor mijn klanten, ze kunnen hier een cava of een koffietje drinken. De meeste klanten vertoeven hier al snel anderhalf uur tot twee uur. Die persoonlijke benadering is voor mij ook een aspect van duurzaamheid. In grote ketenwinkels moet het er allemaal snel aan toegaan, de persoonlijke benadering ontbreekt er al te vaak.’

Volgens Mieke gaat het de goede kant op wat betreft duurzaamheid in de kledingsector. ‘Ik hou van geleidelijke veranderingen, zonder gemoraliseer maar vooral op basis van echte klantvoordelen.’

Quote: ‘Een persoonlijke benadering is voor ook een aspect van duurzaamheid.

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings