1.2 C
Stekene
zaterdag 2 december 2023

Doghydro: watergewenning, training en revalidatie voor honden

In mei 2022 startte Katleen Verlee uit de Bergstraat in Stekene met Doghydro. Je kan bij haar terecht voor een waaier aan therapieën bij revalidatie, voor de versterking van de spieren en de algemene gezondheid van je hond. Katleen oefent haar vak uit als zelfstandige in bijberoep en volgde hiervoor een driejarige opleiding in België met daarnaast ook een opleiding orthomoleculaire voeding in Nederland.

‘Mijn dienstenpakket bestaat uit fysiotherapie, hydrotherapie en acupressuur. Eigenlijk ben ik als een kinesist voor honden die nood hebben aan een  revalidatietraject na een operatie van onder meer een hernia, kruisband, knie of elleboog. Afhankelijk van de aard van het letsel zorg ik voor een aangepaste therapie in samenspraak met de dierenarts/dierenkliniek. Soms moeten honden terug leren stappen, ik geef massages aan de honden en beschik over verschillende ondersteunende toestellen zoals cavaletti’s, een balanskussen, kegeltjes,… Hoe vaak een hond een fysio-sessie moet doen hangt in grote mate af van zijn conditie. Onder fysiotherapie vallen overigens ook conditietrainingen vooral voor show- en sporthonden, zij hebben immers nood aan een goede spieropbouw. Het komt er op aan om een band op te bouwen met de honden die ik begeleid, dat verhoogt hun motivatie om graag terug te komen.’

Hydrotherapie

Katleen beschikt als een van de weinige revalidatie-coaches over een onderwaterloopband. ‘Bij hydrotherapie wordt een hond – gedurende 30 à 40 minuten – in beweging gebracht op een onderwaterloopband, de temperatuur van het water bedraagt 28°C. Gewrichten worden hierbij ontlast en de spieropbouw wordt ondersteund, steeds op maat van de hond (ras). Het water wordt na elke sessie gefilterd voor hergebruik, op regelmatige basis wordt al het water ververst.’

Voorts biedt Katleen ook acupressuur aan. ‘Volgens een drukpunt-methode (TCM – Chinese methode) ga ik aan de slag met een hond en nadien stellen we een behandelingsplan op. Acupressuur is ideaal voor sporthonden bij blokkades of knelpunten.’

Voedingsbegeleiding

‘Om het beeld compleet te maken: ik begeleid honden ook op het vlak van voeding. Sommige honden hebben klachten van jeuk, overgewicht, gedragsproblemen. Vaak ligt voeding hierbij aan de oorzaak. Samen gaan we op zoek naar de ‘triggers’ die zorgen voor de problemen en geven daarop een gepast advies.’ Katleen merkt op dat zowel sport- als huishonden nood hebben aan extra ondersteuning op vlak van voedingssupplementen, zij geeft graag advies op maat van uw hond.

Mond-aan-mond reclame

Hoewel ze pas enkele maanden geleden van start ging, is Katleen zeker niet ontevreden over het aantal klanten op dit moment. ‘Je kan uiteraard geen wonderen verwachten maar week na week komen er nieuwe hondenbezitters over de vloer, vaak via mond-aan-mond reclame en mijn facebookpagina. Mijn uitgebreide kennis, ruim dienstenpakket en vooral ook de hydrotherapie worden als een belangrijke meerwaarde ervaren.’

Meer info  vindt je op haar facebook-pagina: https://www.facebook.com/doghydrostekene

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings