-0.2 C
Stekene
zondag 3 december 2023

Crammerock editie 2022: twee festivals voor de prijs van één

We vergeten elk jaar een beetje hoe festivals aanvoelen. Ofja, toch de mindere kantjes. Die zatte gast in de buurt van de bar die je een stamp geeft zodat jouw bier op de grond kletst. Of beter nog, volledig over je kleren. Festivalkleren die naar bier ruiken. Dat vergeten we toch elke cyclus opnieuw. Al duurt het nooit lang voordat we die toestan­den tegenkomen. Toch zijn dat zaken die je snel vergeet, die er eigenlijk niet toe doen op een festival als Crammerock. Je staart even naar je plastiek bekertje op de grond, met daarrond al dat bier. Je schudt je schouders, en gaat zonder veel problemen om een nieuwe.

Nuja, zo was dat vroeger. Deze editie moest je toch even zorgen dat niemand over dat plastiek bekertje wandelde, want je had dat nog nodig aan de bar. Bij het binnenkomen van het festival kreeg je enkele jetons, die je kon inwisselen voor een bekertje bier. Wou je daarna nog iets drinken, dan bracht je die lege beker mee naar de bar, om ‘m in te wisselen voor een nieuwe. Met drankbon­netje bij natuurlijk – dat was niet voor iedereen even duidelijk aan het jetonsysteem.

Dat terzijde, genoeg daarover. Crammerock 2022 heeft onze gemeente weer voor zo’n goed jaar gemarkeerd op de radar van al wie van een gewoonweg gezellig festival houdt. Want daarin blinkte Crammerock dit jaar uit. Het terrein was voor het tweede jaar op rij uitgebreid, met een extra Hangout-zone die je kon bereiken door de grote tent door te steken.

En daar waande je je meteen op een ander festival. Een eigen tap, eigen foodtrucks, eigen WC’s, en zelfs de iets meer upscale Bierbar was naar hier verhuisd, en uitgebreid. Het bracht een compleet contrast met het grote festivalterrein. Waar je gemiddel­de leeftijd rond de 16 lag op het gewone plein, was er op dat ander festival een overduidelijk volwassener publiek. De hormo­nen vlogen hier dan ook niet zo erg in het rond. Op dit extra festivalterrein was er ook een andere tendens: hier kwam je twee – drie – keer zoveel Steke­naars tegen.

Ook hier was een DJ-tent( je), waar er grote klassiekers werden gedraaid: Laat de zon in je hart, Een beetje verliefd, Take On Me, om er maar een paar te noemen. Muziek waar de modale Cramme­rockganger niet voor naar het festival komt. Maar muziek die de Stekenaar, trots op zijn festival, wel een extra reden geeft om volgend jaar terug te komen. Twee festivals op één weide, en in het midden, de grote tent, waar de kruisbestuiving iedereen tot het allerlaatste moment deed blijven voor

Meer nieuws in deze categorie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

We gebruiken cookies om het verkeer op onze website te analyseren, en eventueel te delen met onze sociale mediapartners. View more
Cookies settings
Accepteren
Weigeren
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

Wie zijn we

Ons site adres is: https://www.gazetvanstekene.be.

Comments

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren. Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig. Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit. Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd. Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht. Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren. Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings